Ziua Părinţilor de Îngeri – comunicat de presă

403454_311443138939715_454450502_nŞi în acest an, copilaşii plecaţi prea devreme dintre noi, vor avea parte de o zi numai a lor, marcată de Organizaţia E.M.M.A. prin Ziua Părinţilor de Îngeri, singurul eveniment din România şi cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecaţi dintre noi.

Aflat la a şasea ediţie, evenimentul se va desfăşura  simultan în 16 oraşe din ţară şi 4 din străinătate (Anglia, Franţa şi Germania), duminică, 26 mai, începînd cu ora 17.30.

Părinţii, apropiaţii acestora şi susţinătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumînări în memoria copiilor care nu mai sînt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate cele 20 de oraşe, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

În Bucureşti, evenimentul se desfăşoară în Parcul IOR, intrarea dinspre intersecţia străzilor Baba Novac şi Cîmpia Libertăţii.

Credem că această schimbare marchează o nouă etapa în evoluţia Organizaţiei E.M.M.A. Este timpul să devenim mai vizibili în ochii opiniei publice. Încet, încet lumea începe să înţeleagă care este rolul şi misiunea noastră, să privească cu alţi ochi Părinţii de Îngeri şi, prin alegerea unei locaţii deschise publicului larg, am dorit să oferim tuturor posibilitatea să fie mai aproape de noi, mai uşor.

BiancaCa în fiecare an, şi anul acesta încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizînd despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gîndul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curînd de lîngă ei!

Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A.

Ora de începere pentru toate evenimentele din ţară va fi 17.30, iar oraşele din România în care se strîng părinţii de îngeri sunt următoarele:

Bucureşti– Parcul IOR (intrarea dinspre intersecţia străzilor Cîmpia Libertăţii cu Baba Novac)

Braşov – Pracul Central Titulescu

Buzău – Parcul Crîng

Cluj Napoca – Piața Mihai Viteazul

Constanţa – Statuia Libertăţii din Piaţa Primăriei

Dej – Parcul mic din Piaţa Bobîlna

Galaţi – Parcul Mihai Eminescu

Iaşi – Curtea Bisericii Sf. Ştefan din Tomeşti

Oradea – Orăşelul Copiilor – Parcul Rogerius

Petroşani – Parcul Carol Schreter

Piteşti – Parcul Primăriei, cu sprijinul Asociaţiei „Sprijin pentru viaţa”

Satu Mare – Piaţa Libertăţii (în faţa statuii Vasile Lucaciu)

Sibiu – Parcul Sub Arini (la statuia lui Mihai Eminescu)

Tîrgu Jiu – Piaţa Prefecturii, la Catedrala

Timişoara – Parcul Crucii

***

Organizaţia E.M.M.A. – Eternul Miracol Maternă Alinare este o organizaţie neguvernamentală non-profit, neafiliată politic sau religios, a cărei activitate se desfăşoară pe bază de voluntariat, şi care sprijină familiile ce trec prin drama pierderii unui copil şi, în mod special, pe cele care îşi pierd copilul înainte ca acesta să se nască, durerea acestora fiind cel mai puţin înţeleasă.

🙂 Mala Hierba recomandă :

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :