Zîmbete pentru viitor

Scoala 18Şcoala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” a lansat azi, 10 octombrie 2014, cu ocazia Zilei Educaţiei Nonformale (ZEN), proiectul naţional „Zîmbete pentru viitor”. Proiectul, care a adunat 40 de şcoli partenere din 14 localităţi din 7 judeţe, reconfirmă vocaţia activităţilor de voluntariat derulate de-a lungul timpului la şcoala Jean Bart.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Asociaţia TEAM (Together Everyone Achieves More) și oferiră alternative de petrecere a timpului liber prin implicarea activă a elevilor în activităţi ludice. Acest lucru vine în contrapondere la tendinţa lor de abandonare pasivă în faţa ecranului televizorului sau calculatorului, tendinţă din ce în ce mai accentuată azi, cu impact negativ asupra dezvoltării personale a copiilor.

Lipsa motivaţiei şcolare şi a interesului pentru lectură, comportamentul agresiv, insuficienta cunoaştere de sine şi accentuarea crizei de identitate specifice adolescenţei, întreţinute de excesul de televizor sau calculator, sunt combătute în mod inteligent prin activităţi de voluntariat, ce-și propun să dezvolte o bună inteligenţă emoţională și un comportament civic ridicat. Astfel, proiectul își propune să-i ajute pe copii să devină din ce în ce mai responsabili cu mediul înconjurător şi să le dezvolte abilităţile pentru a se descurca mai bine în viaţă, în concordanţă cu deviza școlii Jean Bart “nu învăţăm pentru şcoală, ci pentru viaţă”.

Tot azi, 10 octombrie 2014, 12 echipe de voluntari TEAM au organizat, în intervalul orar 10.00-11.00, o oră de joacă pentru elevii tuturor claselor din ciclul primar, în cadrul activităţii „Jocurile copilăriei”. După-amiază, inimoşii voluntari din clasa a VI-a A, coordonaţi de profesorul lor diriginte, Mihaela Capră, au organizat ei înşişi, în intervalul orar 13.00-14.00, o oră de joacă pentru colegii lor din clasele mai mici. Nimic mai firesc, într-o şcoală în care cultura voluntariatului este, de multă vreme, o prioritate.

Din echipa naţională de proiect au făcut parte: prof. Busuioc Loredana (director adjunct şi supervizor proiect), prof. Ghiţoiu Daniela (psiholog şi coordonator proiect), prof. Butnariu Carmen (responsabil imagine proiect), prof. Capră Mihaela (responsabil tabere de formare) şi Vîntu Mihaela (informatician).

Felicitări tuturor celor implicați!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 10 octombrie 2014

    […] Mala hierba: http://www.mala-hierba.com/zimbete-pentru-viitor/ […]

Comentează :