Wishlist no. 1/2015

  1. 1395112_748689688557599_3274747478387238738_nAnul ăsta eu mă pun pe mine pe locul întâi. Da, înaintea tuturor oamenilor pe care îi iubesc, înaintea copiilor, parinţilor, iubiţilor sau prietenilor. Este anul în care doar ce vreau eu este prioritate absolută. M-am săturat să mi se plângă pe umăr unul și altul, să fiu mama tuturor răniţilor, să îmi dau din timpul şi din energia mea oamenilor şi lucrurilor care, de fapt, nici nu au nevoie de mine ca să fie ceea ce sunt. Eu am nevoie de mine.
  2. fiu mai bună, bla, bla, bla. Să nu mai pierd timpul meu preţios decât dacă vreau să-l pierd pentru plăcerea mea egoistă. Am mai zis asta?
  3. Să fac curăţenie în lista de oameni cu care interactionez. Aici includ (fără să închid lista): oameni pe care i-am prins deja minţind o dată. A doua oară când vor putea, o vor face iar. Oameni care mi-au trecut pragul şi apoi au violat legământul secret al principiului “ce se discută la un pahar de vin, rămâne acolo”. Oameni care vorbesc mult despre cât bine au făcut celorlalți. Ăştia sunt cei mai naşpa, de obicei e fix invers. Oameni care promit. P-astia nu-I doare gura niciodata. Oameni care îmi spun ce nici eu nu ştiu despre mine, fiindcă au auzit ei de la alţii. Ăştia sunt cei mai urâţi. Oameni care ştiu sigur că nu pot păstra un secret. Oameni care aşteaptă ceva de la mine. Orice. Oameni cu care nu pot să fiu cine sunt. Oameni pe care instinctul îmi spune să-i ocolesc. Oameni care mă plictisesc. Oameni care încearcă să mă convingă că numai ei au dreptate. E mişto să avem opinii diferite, doar dacă nu încercăm să ne sufocăm reciproc cu acestea impunându-le. Şi alţi oameni.
  4. locul corespondenteiSă nu îmi mai fie dor de nimeni. Adică vreau să stau mai mult cu cei de care acum mi-e deja prea dor.
  5. slăbesc 5 Să nu uit că mă iubesc prea mult ca să îmi depun acea prăjitură pe fund. Dar jumătate nu o să mă omoare, sigur. La naiba cu dietele anul ăsta!
  6. Să nu ratez nici o ocazie să alerg în parc. Anul ăsta mi-a schimbat viaţa (şi corpul) definitiv. Anul în care am început să alerg în parc.
  7. Să nu mai cheltui atât de mulţi bani pe instrumente de scris, caiete şi cărţi. La naiba, pe cine păcălesc?!
  8. Să râd mai mai …mult?! O să mor de râs…ok, merge şi aşa, o las pe listă.
  9. Să petrec mai mult timp cu copiii. Cu copiii trimişi la bunica. Merit şi eu câte o vacanţă din când în când, nu-i aşa?!
  10. Să scriu mai mult, mult mai mult. Asta chiar îmi doresc la nebunie!

Nu sta pe gânduri, fă-ţi lista ta de priorităţi şi ţine-te de ea! La naiba cu tot ce nu e de folos, cu ce nu ne face să zâmbim sau nu e nici măcar drăguţ în viaţa noastră!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :