Vitaminele frumuseții

LFără vitamine, pielea noastră ar îmbătrâni înainte de vreme și și-ar pierde strălucirea, iar părul ar cădea în cantități considerabile. Una dintre cele mai importante vitamine este Vitamina A, pentru că protejează pielea și previne îmbătrânirea. Uleiul de pește, ficatul, gălbenuşul, laptele și produsele lactate sunt alimente la îndemână care conțin din plin Vitamina A.

Vitamina B1 îmbunătățește hrănirea pielii și a firului de păr și tratează dermatita seboreică. La fel și Vitamina B2 pe care o puteți asimila dacă mâncaţi zarzavaturi cu frunze verzi, lapte și brânzeturi, ouă, pește, carne și  ficat.

Vitamina B5 combate uscăciunea pielii și fragilitatea părului, stimulând creșterea lui și întăreşte unghiile, iar Vitamina B6 echilibrează pH-ul pielii și al scalpului. Găsiți Vitamina B6 în peşte, carne de pasăre, ficat de vită, năut, varză și  țelină.

Vitamina B12 regenerează celulele pielii,  stimulează creșterea părului și a unghiilor.

Această vitamină constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut până în prezent. Are un rol important şi în protejarea celulelor hepatice, datorită proprietății ei de a împiedica depunerea grăsimilor în ficat.

seafood soup recipeVitamina B12 se găsește, mai ales, în produsele de origine animală:
–    carne de pui, vită, porc, mai ales în ficat;
–    lapte și produse lactate;
–    ouă;
–    fructe de mare: crabi, stridii, scoici;
–    somon și  ton.

Vitamina C neutralizează acțiunea radicalilor liberi, reglează sinteza de colagen, asigură o exfoliere ușoara a pielii și decolorează petele cafenii. Cele mai importante surse în care găsiți vitamina C sunt citricele, roșiile, ardeii, broccoli, varza, spanacul, pătrunjelul, căpşunele și  pepenele galben. Includeți  aceste alimente în meniul zilnic şi veți avea doar de câştigat!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :