Victoria’s Secret, un etalon internațional de erotism și eleganță

240 de modele, mii de costume, sute de ore de pregătiri, toate pentru cel mai sexy şi spectaculos show de modă din lume: Victoria’s Secret, cel mai renumit brand de lenjerie intimă  şi primul nume care ne vine în minte atunci când vorbim de lenjerie spectaculoasă, luxoasă şi de calitate…

Este un business care aduce un venit anual de peste 1 miliard de dolari. Showuri incendiare, manechinele cu trupuri fabuloase, lenjeria sexy, pe scurt, o afacere care a cucerit întreaga lume.

Scurt istoric

Roy Raymund era un bărbat inteligent, absolvent al şcolii de business Stanford. Avea o căsnicie fericită,  îşi iubea soţia şi dorea să îi cumpere lenjerie intimă, însă de fiecare dată se simţea ruşinat să intre într-un magazin şi să-i aleagă compleurile favorite. Şi atunci i-a venit ideea de afacere. A deschis primul magazin în 1977 în Palo Alto, San Francisco, California, urmat rapid de comenzi prin e-mail şi de alte trei magazine pe teritoriul Statelor Unite. Afacerea s-a extins la alte câteva magazine, realizând mai târziu şi un catalog. Numele companiei a fost inspirat de regina Victoria a Marii Britanii. Mama a nouă copii, aceasta a suferit enorm la pierderea soţului său, regele Albert. Dar dacă regina a dus o viaţă fără inhibiţii sau nu, nu vom ști niciodată. De-aici şi numele brandului „Victoria’s Secret”.

4Afacerea s-a dezvoltat rapid, iar în 1982 Raymond a vândut-o companiei “The Limited” pentru suma de 4 milioane de dolari. În doar 10 ani, brandul Victoria’s Secret ajunsese să valoreze 500 de milioane de dolari. În 1995, compania “The Limited” a organizat primul show Victoria’s Secret, transmis în prime time de o televiziune americană.

În prezent, există peste 1.000 de magazine de lenjerie Victoria’s Secret, peste 100 de Beauty Stores independente şi se trimit peste 400 de milioane de cataloage clienţilor pe an. Mai nou, există şi o colecţie pentru bărbaţi numită: „Vertical”. Ideea care a dus la succesul fabulos al afacerii a fost includerea super-modelelor atât în cataloage, cât şi în show-urile anuale Victoria’s Secret. Ele au primit şi un nume: „Runway Angels”.

Celebrul brand este recunoscut şi apreciat în întreaga lume pentru extravaganța colecţiilor, în special de lenjerie intimă, a apariţiilor media sau show-urilor sofisticate  în care “Îngerii” Victoria’s Secret prezintă creaţiile într-o manieră unică şi stilată. Calitatea produselor, imaginaţia debordantă şi feminitatea la superlativ au făcut din acest brand un etalon de frumuseţe internaţional.

Victorias-SecretModele precum Adriana Lima, Heidi Klum, Miranda Kerr sau Alessandra Ambrosio au dat colecţiilor notorietate şi valoare. Printre cele mai exclusiviste piese se afla celebrele sutiene de milioane de dolari, încrustate cu zeci de diamante strălucitoare şi perle. Giselle Bundchen a rămas în istoria casei de modă, atunci când piesa “Fantasy Bra” purtată de ea a depăşit suma de 15 milioane de dolari, fiind cea mai scumpă piesa de până acum.

După cum ne-a obişnuit, acest trendsetter impune costume feminine, menite să pună în valoare silueta şi să ascundă micile imperfecțiuni. Catalogul Victoria’s Secret 2015 cuprinde modele lejere, la modă, în culori vibrante. Tăieturile asimetrice şi modelele florale dau naturaleţea şi eleganța de care fiecare femeie are nevoie pentru încredere şi bună dispoziţie.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :