Viaţa e scurtă, ca o bătaie de aripi sau de pleoape

fluturFiţi liberi precum fluturii

În aplicarea principiilor feng shui, folosirea imaginilor sau simbolurilor cu fluturi este similară, în multe privinţe, cu folosirea păsărilor ca simboluri. Şi păsările şi fluturii reprezintă zborul şi evoluţia spiritului, dorinţa sufletelor de a trăi libere, vesele, neîncorsetate de reguli şi cît mai aproape de cer (rai).

Cel mai folosit simbol al fluturelui în feng shui este ca remediu în dragoste, probabil pentru că dragostea/îndrăgosteala este sentimentul cel mai puternic, cel care te transformă cel mai mult şi te face să te simţi liber şi cel mai aproape de al nouălea cer. Nu degeaba se spune atunci cînd te îndrăgosteşti că “ai fluturi în stomac”, ca şi cum eşti gîdilat/ă (şi poate chiar eşti) de senzaţia aceea de zbor şi împlinire pe care orice fiinţă omenească ar trebui s-o trăiască măcar o dată în viaţă.

Aşa că… dacă doriţi ca dragostea să nu vă ocolească, folosiţi cît mai multe imagini cu fluturi, tablouri, purtaţi bijuterii cu sau în formă de fluturi. Pentru o şi mai bună utilizare a fluturilor ca remediu Feng Shui, încercaţi să aplicaţi o suită de 7-9 pe pereţii dormitorului.

Fluturii mai sunt folosiţi şi pentru alte remedii feng shui. O altă excelentă întrebuinţare a lor este în zona Creativităţii sau în camera copiilor, unde, o dată folosiţi, vă vor ajuta să creşteţi fluxul creativităţii, inspiraţiei şi intuiţiei.

Iar dacă simţiţi că întîmpinaţi greutăţi în orice altă zonă a vieţii dvs., puteţi aduce energia fluturilor în zonele în care aveţi inclusiv probleme financiare, de sănătate sau de familie.

Fluturii trec prin mai multe stadii de transformare, din coconi în omizi, iar apoi devin flori vii şi zburătoare, cu o graţie şi discreţie din care am avea cu toţii multe de învăţat.

O astfel de frumuseţe mută şi efemeră, uşoară şi catifelată este tot ce putem uneori dărui vieţii, ca exprimare a recunoştinţei noastre. În fond, acesta este rolul utilizării feng shui în viaţa noastră. Fie că o facem prin artă, prin culoare şi desen, prin materialele pe care le folosim, prin imprimeurile şi culorile pe care le alegem, prin elementele de decor care ne plac, fie că sunt tablouri, fotolii, pături, draperii sau orice alte forme creative pe care decideţi să le folosiţi, nu uitaţi să incorporaţi energia vindecătoare a fluturilor în casa şi viaţa dvs.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :