Văzul prin piele şi vindecarea prin culoare

floarea soareluiLumea mea e formată din culori. Nu cred că aş putea trăi într-o lume în alb şi negru sau într-o noapte eternă. De altfel, negrul este lipsa culorilor, în vreme ce alb, deşi în pictură se numeşte nonculoare, e culoarea primară a luminii. Alb conţine toate culorile curcubeului. Dacă m-aş caracteriza din acest punct de vedere, aş spune că acum sunt Alb.

Culorile sufletului

Cromoterapia este arta utilizării culorilor şi luminii în tratarea bolilor. Fiecare culoare din spectru are o anumită energie asociată ei şi poate avea efect pe plan spiritual, emoţional, psihic şi fizic. Fiecare organ sau stare răspunde la o anumită culoare. Această formă de terapie întăreşte sistemul imunitar şi asigură însănătoşirea pe cale naturală.

Culorile nu există fără lumină şi aceasta le determină intensitatea şi nuanţa. Sursele de lumină pot fi naturale – lumina solară sau artificiale – lumina becului, a lumînării.

Pentru că lumina colorată pătrunde şi în piele, există persoane nevăzătoare care pot distinge culorile văzîndu-le prin piele. Dovada grăitoare sunt pictorii orbi.

Ochiul omului poate distinge în jur de cinci milioane de nuanţe de culori deosebite. Cromoterapeuţii încearcă restabilirea armoniei cu ajutorul culorilor, prin băi de culoare. Pentru tratament e nevoie doar de o lampă şi un filtru colorat. Raza colorată este dirijată asupra zonei bolnave sau dureroase. Fiecare culoare stimulează redresarea echilibrului energetic din zona afectată.

laleleAstfel pot fi tratate o mulţime de probleme, cum ar fi insomia, anxietatea, depresia dar şi astmul, recuperarea după operaţii sau bolile grave. Culorile ne sporesc şi concentrarea, procesul de învăţare, creativitatea.

Diagnosticul presupune examinarea aurei pacientului. Un organism bolnav emană vibraţii neechilibrate, în special culori închise, neclare. Preferinţa pentru o anumită culoare apare ca urmare a nevoii noastre de a produce echilibrul energetic. Atunci cînd suntem în echilibru energetic şi ne simţim bine, nu trebuie să existe o preferinţă pentru o anumită culoare.

Efectele culorilor 

Alb- înlătură efectele negative ale mediului sau bolilor, e recomandat în perioada convalescenţei.

Roşu- intensifică activitatea, dispoziţia pentru lucru, nerăbdarea şi circulaţia sîngelui. E recomandată persoanelor cărora le lipseşte încrederea în sine, dar şi în caz de gripă sau de îngheţ. Tratează lipsa de fier, anemia, dă poftă de mîncare, ajută în impotenţă, probleme ale pielii, constipaţie, slăbiciune musculară.

Galben– lucrează în zona organelor digestive şi rinichilor, intensifică potenţialul intelectual, înviorează funcţiile cerebrale, tratează reumatismul cronic şi curăţă sistemul nervos de energiile blocate.

Albastru- ajută în problemele de comunicare, ocroteşte coardele vocale şi ameliorează diferitele probleme ale gîtului, micşorează hipertensiunea, înroşirea şi durerea apărute în urma contuziilor, calmează durerile de cap.

albPlimbare prin culoare

Nu mă abat de la proverbul cizmarul n-are cizme. Nu mă autotratez şi am momente în care sunt la un pas să cad pradă problemelor. Nici pentru pictura n-am mai avut timp, prin urmare în cea mai ocupată zi am decis să iau o pauză de o plimbare. M-am plimbat prin culorile primăverii şi cred că a fost cea  mai eficientă şi naturală metodă de a reuşi să mă întorc la calculator energică şi veselă. Verdele destinde, înviorează, înveseleşte. Am avut o zi verde şi acum sunt, aşa acum mă simt, aşa cum vă spuneam la început, Alb – cu toate nuanţele în mine.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :