Usturoiul negru, efecte uimitoare asupra sănătăţii noastre

black_garlic

sursă foto: en.wikipedia.org

Cu toate că e cel mai puternic antibiotic natural şi ne place să-l presărăm peste friptură, aproape toţi evităm să consumăm usturoi din cauza mirosului puternic, care se simte chiar şi a doua zi.

Pentru fanii preparatelor cu usturoi, dar şi pentru cei cărora le place să experimenteze reţete noi şi, în special, pentru cei care vor să aibă o respiraţie frumos mirositoare, avem o idee foarte uşor de pus în practică!

Usturoiul negru este usturoiul obişnuit, fermentat timp de o lună în condiţii controlate de temperatură şi umiditate. În procesul de fermentaţie, acesta produce o substanţă de culoare închisă, numită melanoidin, care este responsabilă pentru nuanţarea usturoiului şi care are multiple beneficii  pentru sănătate.

În medicina tradiţională asiatică era folosită această metodă de fermentaţie a usturoiului pentru a reduce intoleranţa la digerare, gustul puternic, dar şi pentru a extrage cele mai sănătoase proprietăţi din usturoi.

Usturoiul negru are o concentraţie mai mare de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.

Comparativ cu usturoiul alb, cel negru conţine o cantitate dublă de antioxidanţi, este bogat în zaharuri naturale şi aminoacizi şi, fiind produs pe cale naturală, nu conţine nici un aditiv sau conservant.

Usturoiul negru are un gust dulceag şi nu lasă acel miros neplăcut, ceea ce îi face potrivit ca gustare în timpul zilei.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :