Upgradare de primăvară

sirena lui bergeracCare sunt lucrurile pe care le poți face în 2017 mai bine decît le-ai făcut în 2016? Oh, asta este o întrebare pe care ar fi trebuit să ţi-o pun la începutul anului, cînd se fac listele acelea interesante pe care nu le respectă nimeni. Dar uite că a venit primăvara şi e timpul pentru o upgradare, mai ales că vom da jos hainele de blană, papucii cu blană şi fularele acelea lungi cu care ne spînzurăm gîtul să ne ţină de cald.

În primul rînd, dacă tot primim atît de des urări de ”sănătate”, trebuie să știm cu toţii că aceasta nu vine de la sine, ci trebuie întreținută. De pildă, știați că în funcție de kilogramele pe care le ai lumea te percepe mai prost sau mai deștept? De aceea există mai des posibilitatea ca cineva cu o greutate normală să aibă mai multe șanse la o slujbă bine plătită decît un supraponderal. Este o chestiune de estetică, o siluetă zveltă este mai plăcută decît un corp rotund care pare să se prăvălească pe scări. Așa cum întotdeauna vom alege să stăm alături de o persoană cu un tonus bun, respirație ușor parfumată și cu un chip luminos, aşa şi un angajator va alege să aibă în firma lui un om plăcut. Dacă tot scoate bani din buzunar în fiecare lună, măcar s-o facă pentru persoane cu fizic plăcut şi cu spirit asemenea. Ce-o fi aşa de greu de înţeles? 

par mistoFizicul contează! 

Acest intertitlu nu e pus degeaba. Îmi pare rău pentru cei care se simt urîţi, dar acesta este tristul adevăr: fizicul CHIAR contează. Ştiu că oamenii urîţi se plîng că trebuie să muncească de două ori mai mult pentru a se face remarcaţi, şi chiar o fac!, dar ar fi mai simplu pentru ei dacă ar alege calea mai simplă. Şi anume să investească de două ori mai multă energie, ambiţie şi timp în felul în care arată. Toate acestea denotă sănătate, respect față de trupul tău și respect față de ceilalți. O persoană neglijentă, care pare să transpire interminabil din cauza efortului pe care cele 40 de kilograme în plus au supus-o acestui calvar, cu un păr neîngrijit și o respirație urît mirositoare alungă pe oricine, oricît de multă bunăvoință ar avea cineva. Chiar ieri mi s-a întîmplat să am o conversație cu un bărbat care credea că poate vinde un produs de igienă în timp ce gura lui îmi trimitea nişte valuri teribile de halenă.

books and rosesÎncepe, deci, primăvara aceasta ștergînd de pe lista cu dorințe faptul că vrei să fii mai slab/ă, și pune în loc faptul că vrei să fii mai sănăto(a)să. Sau şterge şi dorinţa aia cu slujbă mai bună, şi pune în schimb, faptul că vrei să fii mai deşte(a)pt(ă). Fă un curs, învaţă o limbă străină, ia dracului examenele alea pentru care te tot pregăteşti de atîta timp sau pe care le-ai tot amînat, citeşte măcar 3-4 cărţi pe lună, investeşte în tine şi mai puţin timp în alţii. Prietenii oricum nu rămîn alături de tine cînd ţi-e mai greu.

Hainele contează!

Să ştii că moda nu s-a inventat degeaba şi nu degeaba înghite atîţia bani această industrie. Nu spun să devii acum o fashion addicted, dar urmăreşte totuşi tendinţele modei. Ştii pantalonii aceia de blugi evazaţi şi cămăşile din nylon din perioada flower power? Ei bine, nu degeaba nu se mai poartă.

parfumul de aziDacă ai dat iama în şifonierul mamei şi ai găsit aşa ceva, imaginează-ţi că le-a păstrat doar pentru că acel outfit a fost cel cu care l-a cucerit pe tatăl tău long time ago… Asta nu înseamnă însă că dacă tu le îmbraci vei mai cuceri pe cineva din anul de graţie 2013, decît dacă e cu 40 de ani mai în vîrstă decît tine. Să ştii că nu degeaba primăvara e anotimpul eşarfelor şi al parfumurilor florale. Ştii cum se zice, decît o haină veche mai bine un parfum nou…

Vorba dulce mult aduce

Învaţă să-ţi controlezi impulsul de moment cînd simţi nevoia să pui la punct pe cineva pentru vreo replică nelalocul ei. Ce crezi că vei cîştiga în afară de o satisfacţie de moment? Nu mare lucru sau.. alte explicaţii în plus, chestii care nu duc la altceva decît la o pierdere inutilă de vreme. Nu ştii niciodată cînd te vei mai întîlni cu omul acela într-o cu totul altă situaţie. Viaţa are un mod ciudat de a te pune la punct, mai ales atunci cînd nu ai dreptate, dar îţi strigi această dreptate cu toţi plămînii. Crede-mă pe cuvînt cînd îţi spun că nimeni nu te va asculta atunci cînd urli. Dar cînd buzele sunt pecetluite inima poate cînta cu mii de voci. (Am citit chestia asta undeva şi mi-a plăcut). Stă în puterea ta să schimbi prostul obicei de a avea ultimul cuvînt şi dacă n-ai nimic frumos de spus despre cineva, poate că cel mai bun răspuns este tăcerea. (asta e din înţelepciunea zen.)

 shapeCe zici de puţină yoga?

Nu e nevoie s-o practici în fiecare zi, dar dacă înveţi o nouă tehnică pe săptămînă poţi ajunge să-ţi echilibrezi mintea, trupul şi spiritul şi să ajungi la acea pace interioară atît de dorită, Cel mai bine este s-o practici cu un profesor, nu uitîndu-te la un DVD.
Cea mai bună veste

Pînă la urmă nu contează ce ne dorim sau ce putem face în următorii cinci ani, ci lucrurile pe care trebuie să le facem în următoarele cinci zile. Cu alte cuvinte, vezi cum te simţi peste 5 zile şi dacă ai cîteva kilograme în minus, dacă te-ai recompensat cu o bluză nouă cu două măsuri mai mici şi ai scăpat de stresul pe care ţi-l provocau alţii pentru că erai o persoană care voia să mulţumească pe toată lumea, atunci o să vină şi slujba visată, şi liniştea pe care ţi-o doreşti. Şi dacă în tot timpul acesta ai învăţat mai mult să taci pentru că ai fost ocupat/ă să citeşti cărţile pe care le-ai început şi nu reuşeai să le termini, atunci eşti pe calea cea bună. Aceea de a deveni un om sănătos şi liber de compromisuri sau kilograme în plus.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. selda spune:

    da bre, traiasca superficialitatea.traim intr-o lume unde doar imaginea vinde. mai nou, poti da tu jos cate kg vrei, tunde, epila, vopsi, croi, daca n-ai culoarea politica potrivita ori nu falfai genele inspre pantalonii ce iau decizii, nu deschizi usile potrivite.
    iar aia cu „vorba dulce, mult aduce” a transformat anatomic multe persoane. a adus adevarate mutatii genetice. unii si-au tabacit atat de tare limba de la cat au periat incat evolutia lor nu s-a inregistrat doar la nivel profesianal.

Comentează :