Un week-end cu mii de baloane. Festivalul internațional al baloanelor din Canada

Adrenalină, entuziasm, baloane şi o privelişte încântătoare… De toate acestea ne-am bucurat din plin, weekend-ul trecut în Saint-Jean-sur-Richelieu, o regiune din Quebec, Canada unde a avut loc Festivalul Internaţional Anual al Baloanelor cu Aer Cald (Montgolfieres, 2012). Festivalul datează din 1984 şi a atras repede “balonişti” din întreaga lume.

Pentru doar o săptămână în luna august, pe cerul din Saint-Jean-sur-Richelieu (la 50 km de Montreal) se lansează baloane cu aer cald în fiecare zi, la asfinţit şi în zori. Norocoşii care şi-au rezervat din timp un loc în frumoasele “vehicule” plutitoare pe cer, au avut parte de o privelişte uimitoare.

Festivalul care a avut loc într-un loc perfect, în apropierea aeroportului din municipiu, s-a bazat pe un program divers: prezentare de muzică live, comedie şi animaţie, târg în aer liber, animatori, terase cu mâncare şi băutură, parc de distracţii pentru copii, o ocazie superbă pentru familii de a petrece timpul liber. Sub emblema „Night Magic” baloanele au fost umflate şi după lăsarea întunericului si aprinse din interior pentru a crea un spectacol magic.

Frumuseţea baloanelor în zbor a atras mulţi vizitatori; peste o jumătate de milion de privitori au venit din toate regiunile Quebec-ului, dar şi din restul Canadei şi al Statelor Unite ale Americii. Mulţi spectatori au înnoptat în taberele improvizate, în rulote sau corturi bucurându-se astfel, timp de zile întregi, de priveliştea încântătoare şi de spectacolele zilnice.

Senzațiile au fost minunate şi pentru noi, în special pentru copila noastră, fascinată de baloane mici sau mari, normale, umflate cu helium sau… aer cald. Vremea călduroasă, aerul proaspăt, dispoziția bună, veselia momentului, panorama inedită, prietenii, au fost ingredientele perfecte pentru un weekend minunat. Momentul-cheie a fost, bineînţeles, acela când baloanele au fost umflate şi au început a decola pe rând, pe cerul senin, sub uralele copiilor şi spre încântarea tuturor celor prezenţi. În timp ce unele dintre baloane au avut forme şi mesaje standard (reprezentând companii, firme, primării, presa), altele au redat personaje populare de desene animate-un deliciu pentru copiii prezenţi acolo.

A fost pentru prima dată când am luat parte la acest festival distractiv, dar cu siguranţă nu va fi ultima oară când vom alegem un mod atât de interesant de a crea o mulţime de amintiri colorate de vară.

Şi promitem să o luăm pe Mala Hierba, din nou, cu noi.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :