Uleiurile esențiale creează dependență

11209582_472520869569818_1897394850521008109_nDacă sunteți genul care poposește mai des în fața rafturilor cu lumînări și sunteți atrase de aroma uleiurilor esențiale, mai mult ca sigur că sunteți o fană feng shui. Și bine că sunteți.

Există mai multe feluri în care putem folosi puterea uleiurilor esenţiale pentru feng shuiul casei sau al biroului. Iată cîteva trucuri de bază. Înainte să vedem însă care sunt aceste uleiuri ce pot aduce o energie bună, este important să știm cum să alegem cele mai bune uleiuri.
În termeni cît mai simpli, un ulei esenţial, este cel care a fost extras dintr-o plantă. Esenţa cea mai pură din acea plantă. Trebuie să distingem uleiurile esenţiale de cele parfumate sau cele de consum, care nu au aceleaşi proprietăţi curative ca cele folosite în energizarea casei sau a biroului.
Mai întîi de toate, află care sunt proprietăţile celor mai populare şi utilizate uleiuri esenţiale şi apoi decide care anume se potriveşte cel mai bine pentru camera pe care vrei s-o energizezi sau chiar toată casa.
Dormitorul tău, de exemplu, va beneficia din plin dacă vei folosi arome de trandafiri, ylang ylang sau iasomie, în timp ce energiile din biroul tău pot fi îmbunătăţite cu uleiuri din mentă sau lămîiţă pulverizate în aerul încăperii.
Odată ce ai ales uleiul esenţial care ţi se potriveşte pentru energizarea locuinţei, să zicem, lavandă cu rol de calmare şi purificare, sau mentă cu rol de reîmprospătare, cum le folosim, de fapt?
Sunt trei metode de bază de a folosi aceste uleiuri pentru a-ţi energiza locuina şi viaţa.

  1. Prin difuzare electrică sau prin lumînare: cea mai uşoară modalitate este, fireşte, prin difuzarea electrică. Tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucţiunile, ca, de pildă, să umpli difuzorul cu apă şi apoi să adaugi cîteva picături din uleiul pe care l-ai ales. Relaxează-te şi bucură-te apoi de efectele pozitive care-ţi vindecă atît casa, cît şi biroul. Este un pic inconfortabilă folosirea unui difuzor cu lumînare pentru că trebuie să controlezi mereu nivelul apei. Dacă uiţi însă, îţi poţi da seama după mirosul de ars că uleiul s-a evaporat de tot şi că nu mai este apă în difuzor, lucru care, bineînţeles, nu este chiar aşa de ok din punct de vedere feng shui. Recomandate sunt în acest sens difuzoarele electrice, care-şi reglează singure esenţele.
  1. 1928743_1701943926710643_1350636537852160011_nSprayul de cameră: Cumpărate sau făcute de mînă.

Să sprayezi un ulei esențial în aer este cea mai ușoară cale și cea mai rapidă pentru a schimba calitatea energiei din jurul tău. Există o varietate de uleiuri esențiale pe piață, de la cele de energizare a iubirii pînă la uleiurile care te ajută să-ți întărești sistemul imunitar. Dacă vrei să-ți faci propriul tău ulei de sprayat, preferabil este să folosești o sticluță din sticlă, nu din plastic.

Apoi umpli sticluța cu apă pură și adaugi cîteva picături din uleiul esențial preferat. Amestecă bine și folosește-l. Atît e de simplu.

  1. Alte produse care conțin uleiuri esențiale: lumînările, tămîia etc. Este important să citiți ingredientele de pe eticheta produsului și să fiți sigure că ele conțin ulei esențial, nu unul contrafăcut (din cele pe care le găsiți la magazinele chinezești, de exemplu). Dar bineînțeles că alegerea unui ulei esențial potrivit pentru casa ta sau pentru tine, durează uneori chiar luni de zile, important este să începi deja aceste căutări, pentru că pînă la urmă vei ști singură care ți se potrivește, în funcție de cum se simte organismul tău.

Acestea sunt principalele căi pentru a te bucura de uleiurile esențiale. Desigur, poți să fii foarte creativă și să adaugi astfel de uleiuri în produsele cu care-ți cureți casa (ulei de pin, de eucalipt, de portocale sau scorțișoară, ar fi unele din cele destul de des folosite) sau le poți adăuga în produsele tale de baie.

Oricum, folosirea uleiurilor esențiale este o activitate relaxantă și pe care o înțelegi mai bine cu timpul, adică după ceva ani de practică. Mai mult decît atît folosirea lor îți dezvoltă facultățile olfactive, te ajută să te cureți, să selectezi și să-ți vindeci casa și biroul cu astfel de arome.

spa with rosesÎn concluzie, mai trebuie să știi că un ulei esențial din aceeași plantă, să zicem lavandă, poate mirosi ușor diferit dacă e cumpărat de la companii diferite, sau chiar de la aceeași companie, dar în ani diferiți. Asta nu înseamnă că are o calitate mai scăzută, ci că producția de uleiuri esențiale include mai multe variabile, ca țara de origine, modul de extragere a lor, condițiile atmosferice din zonă sau calitatea solului.

Mult noroc în folosirea acestor uleiuri pentru un bun feng shui în casa și viața dvs.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :