Uleiul de cocos extravirgin

cocosUleiul de cocos este un produs perfect pentru înfrumuseţare din 3 motive: este organic, este super vitaminizant şi miroase deosebit. Ca să nu mai spunem că mai are şi alte întrebuinţări. Puteţi face rost de el în orice magazin de produse bio sau chir de la plafar. Căutaţi-l pe cel care are scris pe etichetă „extra virgin”.

Iată 5 întrebuinţări minunate ale uleiul de cocos. Un recipient plin (sticlă de 1 l sau un borcan de 800 gr) durează foarte mult.

Hidratant pentru corp

Cremele hidratante de corp pe care le cumpăraţi de obicei conţin foarte multă apă. Pe moment pielea este hidratată, dar imediat ce s-a evaporat apa din cremele respective, pielea redevine uscată. Acest lucru nu se întîmplă cu uleiul natural de cocos. Eu îl folosesc iarna cînd pielea mea se usucă foarte tare din pricina îmbrăcămintei groase şi îl folosesc vara cînd pielea mea se usucă din cauza căldurii şi a apei de mare în care-mi petrec aproape jumătate de zi.

siluetaPăstrez de fiecare dată într-un recipient cîteva linguriţe de ulei de cocos, iar dacă mă controlezi în poşetă sigur veţi găsi acolo elixirul meu de frumuseţe. Îl folosesc chiar şi-atunci cînd mi se usucă mîinile. De asemenea este minunat ca ulei de masaj. Miroase delicios şi partenerul tău se va simţi minunat.

Exfolierea tenului cu ulei de cocos

După vîrsta de 35, pielea are tendinţa să fie şi mai uscată ca de obicei. Aceasta înseamnă că pielea feţei trebuie exfoliată săptămînal şi hidratată zilnic. Am creme exfoliante în baie de la 3 lei la 350 lei. Sincer, cred că dau cam mulţi bani pe produse cosmetice, dar care femeie nu cade în păcatul acesta, să ridice mîna sus, iar noi celelalte vom arunca în ea cu pietre. Glumesc!

Haideţi să vă mai spun un secret pe care l-am descoperit de curînd. Nici nu mă mai ating de aceste produse pentru că folosesc uleiul de cocos şi o mănuşă cu care îmi exfoliez pielea feţei. E mult mai eficient şi mult mai ieftin. Şi sunt extrem de mulţumită.

Iată cum procedez: pun cîteva picături de ulei pe care le întind pe palme, apoi îmi masez cu mişcări circulare chipul. Încep cu pomeţii, continui cu fruntea, insist pe zona T şi termin cu bărbia şi gîtul. Reiau aceste mişcări cu mănuşa mea special înmuiată în apă călduţă.

Efectele se văd imediat. Rămîn cu o piele hidratată şi catifelată, ca unui copilaş nou născut. În plus de asta am cheltuit doar cîţiva bani, în loc de sute de mii de lei. (Avon şi Oriflame mă vor urî pentru dezvăluirea aceasta).

par mistoBalsam de păr din ulei de cocos

Am un păr destul de sănătos şi am grijă să nu-l maltratez prea tare. Pentru cele care au un păr cu tendinţe de îngrăşare, ei bine, puteţi sta departe de borcănelul cu ulei de cocos, dar pentru celelalte, care au un păr uscat şi ars de soare, cu vîrfurile neplăcut înspicate, uleiul de cocos poate fi o alternativă naturală şi deloc scumpă. Femeile din Asia de Sud-Est şi India folosesc de secole uleiul de cocos şi au un păr strălucitor.

Turnaţi, deci, două picături în palmă şi frecaţi scalpul, apoi mergeţi în jos pe lungimea firului de păr. Asta e tot.

Tratarea acneei şi vindecarea rănilor

Sfatul dermatologului: Habar n-am avut că uleiul de cocos tratează acneea pînă cînd n-am făcut puţină documentaţie să văd la ce mai poate fi întrebuinţat. Conform dermatologului Jeannette Graf de la Allure Magazine, uleiul de cocos conţine un acid care luptă în mod natural împotriva bacteriei vinovate de acnee. Aşa , dacă aveţi acne, încercaţi-l fără probleme. Tot Graf mai spune că uleiul de cocos conţine acizi graşi anti-inflamatori care ajută la vindecarea rapidă a rănilor deschise.

pufBun şi ca demachiant

Sfatul cosmeticienei: Uleiul de cocos este nemaipomenit ca demachiant de ochi. E atît de bun încît te ajută să scapi şi de rimelul rezistent la apă. Aplică doar o picătură pe un burete demachiant şi apasă pe pleoapă. Şterge uleiul în exces cu un şerveţel demachiant, eh voila, ai pielea din nou ca nouă.

Bun împotriva mătreţii

Uleiul de cocos te ajută să scapi de mătreaţă. Masezi scalpul, şamponezi şi apoi clăteşti din abundenţă. Fă acest exerciţiu pînă cînd nu mai ai pic de fir de mătreaţă. Are mai mult efect pe părul foarte uscat şi deteriorat. Pentru părul gras trebuie folosit cu atenţie şi zgîrcenie.

Exfolierea pielii corpului

Există acele minunate mănuşi de baie, un pic cam aspre, dar sunt foarte bune pentru punerea sîngelui în mişcare şi pentru exfolierea pielii. Sunt magice în îndepărtarea pielii moarte care tinde să se colectele în jurul coatelor şi pe gît. După o sesiune serioasă de frecare a pielii cu astfel de “ustensile” întotdeauna îmi simt pielea mult mai suplă şi elastică. Sunt şi mai eficiente dacă se foloseşte şi un burete de baie.

Există în comerţ zeci de creme exfoliante pentru piele, dar poţi folosi şi produsele alimentare pentru o exfoliere naturală. Unul din aceste produse este vedeta acestui articol: adică uleiul de cocos în care poţi adăuga 2 linguriţe de zahăr, de sare sau de mălai.

Iată cum se prepară mai exact. Încălzeşte puţin vreo 3 linguri de ulei de cocos, apoi toarnă în el zahăr brun, mălai sau chiar sare de masă (recomand zahărul). Poţi adăuga cîteva picături de vanilie, pentru un miros cu adevărat delicios. Ca să nu pierzi beneficiile exfolierii ai grijă să nu se topească de tot zahărul sau sarea din compoziţia ta. Lasă doar 3 minute pe foc această mixtură şi apoi apucă-te de treabă.

Cam asta. Pînă data viitoare, cînd vom aborda alt subiect cu alte trucuri de frumuseţe, aveţi grijă de voi!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :