Trucuri pentru alegerea pantofilor potriviți

44Picioarele reprezintă o parte a corpului de multe ori uitată şi neglijată, supusă la diverse “chinuri”, cum ar fi încălţămintea nepotrivită. Femeile apelează tot mai des la încălţămintea care să le scoată în evidenţă picioarele, să le facă vizual mai înalte şi mai graţioase. În goana după aceste efecte, deseori sunt neglijate aspectele practice. Tocurile exagerate pot modifica anatomia piciorului, facilitează apariţia varicelor şi pot duce în timp la modificări ale poziţiei normale a coloanei.

Dar cum alegem pantofii corecţi, comozi şi să nu aibă un aspect de bazar, chiar dacă bugetul nostru este limitat?

Nu este necesar să cheltuim o avere. Chiar şi pantofii scumpi pot arăta ieftin, dacă nu sunt corect aleşi şi de aici apar probleme la coloană sau dureri mari de picioare. Cheia este să ştii ce face un pantof să arate ieftin. Iată cîteva ponturi:

  1. Platforma – Din păcate, problemele se ascund în spatele pantofilor cu platformă. De multe ori aceasta este greşit proiectată, cu un toc mai mare decît ar trebui şi cu un aspect ieftin. De asemenea, ele tind să fie inconfortabile. Pe de altă parte, încălțămintea fără platformă este mai elegantă și mai sofisticată. Dacă vrei totuşi un pantof cu platformă, ai grijă să nu fie mai mare de 2 cm. Poţi adăuga un branț de gel pentru a suplimenta confortul. Branţurile vor atenua presiunea cu solul, atunci cînd mergi. În acest caz este indicat să probezi încălţămintea, seara, cînd picioarele sunt mai umflate decît în restul zilei. Dacă ai gleznele groase, indicat ar fi să-ţi iei gîndul de la platforme.
  1. jadore 1O măsură greşită. Nu doar că arată rău şi ieftin, ci afectează şi modul în care mergi. Nu contează cît de frumoşi sau scumpi sunt pantofii, dacă nu îţi vin bine, nu-i cumpăra. Nimic nu arată mai rău decît un pantof cu jumătate de număr mai mare sau o sanda din care îţi ies degetele afară.
  1. Imprimeul – “Less is more” este regula care se aplică și în cazul pantofilor. Dacă ești adepta unui stil excentric ai grijă să nu fie prea mult, pentru că riști să obții un look vulgar. Un pantof imprimat greşit, prea încărcat sau prea accesorizat, va arăta ieftin, în special pentru că este greu de asortat. Chiar dacă pantofii sunt de firmă, imprimeul poate să fie un dezastru estetic, prin urmare nu cheltui o avere, doar pentru că poartă numele unui brand!

Dacă alegi pantofi animal print, ai grijă ca printul să fie unitar, nu un mix de texturi şi culori.

  1. Pantofi purtaţi – Nu purta pantofii uzaţi, cu flecuri tocite sau mai rău, lipsă. Nu purta pantofi din piele ecologică şi evită materialele sintetice care nu lasă piciorul să respire. Umezeala constantă de la nivelul picioarelor creşte riscul în dezvoltarea micozelor. Pantofii din piele naturală, realizaţi în serii mici, cu preţul uşor peste cel mediu sunt de fapt cea mai bună investiţie. Datorită elasticității pielii naturale, pantoful se va adapta perfect piciorului care-l poartă, luînd practic forma acestuia; sunt finisaţi foarte bine şi elimină orice urmă grosolană de lipici. rochie cu florieBalerinii din lac, dacă mai au şi vîrful uşor ascuţit, îţi vor da un aer clasic şi stilat, iar picioarele vor părea mai subţiri şi lungi. În schimb, dacă optezi pentru balerini cu vîrful rotunjit, efectul va fi opus! Moda vine şi pleacă, dar pantofii rotunjiţi în față reuşesc să se menţină eleganți și feminini şi avantajează orice siluetă. Dacă eşti mică de statură şi alegi o pereche de cizme care nu se mulează perfect pe glezne, ţi-ai compromis imaginea. Vei părea şi mai scundă. Iar cizmele clasice, care taie jumătatea gleznei, nu pun în valoare nici o siluetă.

Chiar dacă este mai scumpă, încălţămintea din piele, corect aleasă, reprezintă o investiţie strategică. Dincolo de faptul că sunt longevivi, calitatea va ridica orice ţinută.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :