Tratament dulce pentru răcelile de toamnă

la aburul povestiiDacă anul trecut octombrie m-a prins încă la terasă, toamna aceasta m-a luat prin surprindere. Aproape că uitasem de pachetele de servețele îndesate în blugi și în geantă, de ceaiurile fierbinți, de mirosul de carmol după frecție și sarea pusă pe piept, ca în copilărie. Nici după primul guturai nu mi-a venit să cred că vara a plecat. După al doilea, sătulă de ceaiuri și medicamente, am ales tratamentul gustos și, culmea, cel mai eficient din cele încercate.

Dacă nu ai răcit încă

Poți încerca o cură cu miere, propolis și polen, care stimulează imunitatea și îți dă energie.

Ai nevoie de:
20 ml de tinctură de propolis
20 ml de tinctură de echinaceea
20 ml de ulei de cătină sau 100 g de cătină proaspătă
100 g de polen
miere polifloră

Se pun într-un recipient din sticlă toate ingredientele, în afară de mierea polifloră și se amestecă bine. Se adaugă mierea și se amestecă din nou. Se închide ermetic și se pune la macerat, într-un spațiu răcoros și ferit de lumină, timp de o săptămînă. Se agită recipientul de două ori pe zi. După ce e gata, se ia cîte o linguriță din acest preparat dimineața, pe stomacul gol.

healthy-breakfastPentru cei care strănută

Tot delicioasa miere ne pune pe picioare: se zdrobesc patru-cinci căţei de usturoi, se amestecă apoi cu 10 lingurițe de miere de albine și se ia cîte o linguriță la fiecare jumătate de oră, pînă la ameliorarea stării.

La fel de important este și tratamentul cu lămîie. Sucul de lămîie, bogat în vitamina C, crește rezistenta organismului, diminuează toxicitatea și reduce durata bolii. Se diluează sucul obținut dintr-o lămîie cu puțină apă caldă. Se adaugă o linguriță de miere şi se bea acest preparat de două ori pe zi.

Un leac gustos și sigur este supa de pui cu verdeață, care reduce secrețiile nazale, calmează tusea și calmează procesele inflamatorii.

Un tratament care nu costă nimic și nu necesită efort e somnul! În timpul unei răceli, trebuie să dormi măcar 8 ore pe noapte și dacă ai febră, să prelungești șederea în pat cel puțin cîteva zile.

Dacă la început am fost nervoasă că sunt blocată fără voia mea în casă, apoi resemnată, încet-încet am redescoperit plăcerea de a vedea filme, de a mă trezi fără program, de a face ordine în vise. Nu uita că moralul ridicat e cel mai bun medicament contra oricărei boli!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :