Trăiește în numele tău (din seria 101 lucruri magice)

Astăzi şi acum sunt cele mai potrivite momente să faci cu adevărat ceva. Atunci când proiectăm într-un viitor apropiat sau mai îndepărtat dorinţele şi aspiraţiile noastre, ratăm bucuria de a le trăi la intensitatea momentului când ele s-au produs în conştiinţa noastră ca şi nevoi intime, personale.

De aceea, ne-am gândit că, indiferent care îţi sunt priorităţile astăzi, amânările unora dintre lucrurile pe care le-ai trecut deja pe un wish list până la 30, 40 de ani sau înainte să pleci în rai, sunt dăunătoare calităţii vieţii pe care ţi-o doreşti.

Noi ne-am gândit că sunt cel puţin 101 lucruri pe care nu ar trebui să le amâni. De ce  trebuie să le ratezi într-o viaţă? Doar pentru că ai facturi de plătit, un serviciu la care nu poţi să întârzii sau școala copiilor? Ei bine, atunci trebuie să ştii că poţi începe cu acele lucruri care nu te costă decât dorinţa de a schimba cu adevărat ceva în rutina vieţii tale.

Astăzi începem cu nr. 1 pe lista noastră: Trăieşte în numele tău!

Despre importanţa brandingului personal, am mai vorbit în genere, cu ocazia altor articole. Când vorbim despre numele nostru, recunosc, vom merge tot în zona de imagine/impresie. Şi cum altfel, când numele imediat după aspect şi atitudine devine în câteva secunde cartea ta de vizită.

Aş începe cu importanţa cunoaşterii istoriei numelui tău. De unde provine, ce semnifică, cine ţi l-a dăruit şi la ce s-a gândit, deşi, dacă ar fi să ne luăm după ”Cartea Numelor” a lui Ernesto Sabato, numele ţi-e deja ales de forţe superioare necunoscute, iar părinţii sunt doar un instrument pentru a da glas vrerii cereşti.

Apoi, ai grijă ca cei cu care intri în contact să îţi reţină numele. Încearcă să ai întotdeauna la tine o carte de vizită reprezentativă pentru ceea ce faci, cu ce te ocupi. Pronunţă numele tău apăsat, cu mult curaj, ca şi cum ar fi cel mai de preţ atu al tău. Semnează mesajele cu numele întreg, chiar dacă sunt sau nu oficiale.

Atunci când ai creat ceva, nu uita să legi acel ceva de numele tău. Oamenii nu reţin fețele sau numele, decât dacă sunt asociate cu ceva făcut, sau dacă se remarcă prin ceva deosebit de restul.

Nu în ultimul rând, creează o poveste despre numele tău, mai ales la o primă întâlnire când poate îţi va fi greu să alegi subiectul. Numele voastre, al tău şi al partenerului/partenerei, istoria şi semnificaţia lor, povestea din jurul lor, te vor ajuta să spargi gheaţa în orice circumstanţe, iar cei cu care ai stat la poveşti, ţi-l vor reţine cu siguranţă.

Nu uita, ţi-ai primit ca pe un dar de preţ numele, indiferent dacă îţi place sau nu. Orice faci, în afara ta, este automat legat de numele tău. A trăi la înălţimea numelui, înseamnă să-i creezi o imagine plăcută sau, şi mai bine, să-l faci unic. Pentru că absolut totul începe cu ”Mă numesc…” apoi vine restul 🙂

(vom continua cu restul de 100 de lucruri de neamânat în articolul următor)

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :