Tocurile cui. Dragoste sau ură?

shoes1Unele femei iubesc la nebunie tocurile cui, iar altele, fireşte, le urăsc. Majoritatea dintre noi însă este cumva la mijloc, şi sunt multe femei care au relaţie de dragoste şi ură atunci cînd vine vorba de pantofi cu tocurile cui – ştim ce dureri de picioare ne pot provoca, dar nu putem rezista niciodată tentaţiei de a purta o pereche de pantofi ameţitori care-ţi pun evidenţă glezna şi întreaga siluetă.

În timp, am încercat să folosesc cu moderaţie încălţămintea stilleto, oricît de frumos ţi-ar arăta piciorul şi oricît s-ar agăţa de tine toţi bărbaţii înnebuniţi de femeile pe tocuri. Aşa că, de cele mai multe ori, mai ales cînd am treburi administrative de rezolvat, port cu plăcere espadrile, sandale cu talpă ortopedică (celebrele „platforme”) sau balerini. De asemenea, încerc să achiziţionez cei mai confortabili stiletto, asta înseamnă că trebuie să mi se potrivească perfect pe picior şi să nu aibă mai mult de 10 cm. Pentru că, s-o recunoaştem cinstit, oricît de frumoşi sau sexi ar fi o pereche de pantofi, nimeni nu arată bine în ei dacă se schimonoseşte de durere la fiecare pas.

tocuriIată de ce-mi plac pantofii cu toc:

Te fac mai înaltă

Chiar şi femeile mai înalte de la natură vor să fie înalte, aşa că eu ce să mai spun? Oricît de mult mi-ar plăcea balerinii mei, nu mă fac mai înaltă de 1,58 cît am acum. Aşa că 10 cm în plus pentru mine chiar contează. Faptul că pot ajunge astfel cu mîna la raftul de sus al bibliotecii sau la cea mai de sus cană de ceai din dulapul de pe perete, chestia asta chiar mă face să mă simt la înălţime.

Te fac mai slabă

Spre deosebire de blugii pentru slăbănoage sau pantalonii stretch care, dacă nu eşti cu adevărat slăbănoagă chiar n-are sens să-i porţi, ei bine, pantofii cu tocuri cui chiar te arată mai slabă.

purpleTocurile cui dau clasă oricărei vestimentaţii

Chiar dacă port un tricou peste o pereche de blugi, odată ce mi-am pus o pereche de stiletto deja simt că am stil. O fi de la prima jumătate a cuvîntului, nu ştiu, dar de multe ori mi s-a întîmplat să nu mă mai recunoască lumea pe stradă din cauza pantofilor. Aşa că… nu vă miraţi dacă nu sunteţi salutată de cunoscuţi. Sigur e de la pantofi. Şi chiar dacă trebuie să fii office smart la muncă, dacă adaugi ţinutei o pereche de pantofi cu toc eşti deja mult mai feminină decît toate colegele de birou. Pur şi simplu. Au pantofii ăştia o magie aparte. Pot transforma orice.

4.      Te fac să te simţi sexy

Tocurile cui schimbă imediat poziţia corpului şi dau o anumită textură muşchilor fesieri. E ca şi cum purtîndu-i eşti obligată să respecţi imediat o postură a trupului mai bună… să-ţi îndrepţi umerii, să-ţi scoţi pieptul în faţă, să respiri mai bine… Ca la orele de sport. Îţi aminteşti ce-ţi spuneau profesorii? Parcă tot cam aşa ceva. Iar o postură bună este întotdeauna sexy.

5.      Tocurile cui nu trebuie neapărat să coste o avere

Deşi e foarte uşor să risipeşti o avere pe pantofi, află că şi cei nebranduiţi sunt perfecţi pentru a arăta bine în ei.  De fapt, puţine lucruri pot costa atît de puţin ca o pereche de tocuri criminale şi să nu te simţi vinovată pentru asta.

Dar bineînţeles, la sfîrşitul zilei cînd ajung acasă după o şedinţă de pantofi cu toc, am toate motivele din lume pentru care să-i urăsc.

Ne distrug corpul

În afară de faptul că la sfîrşitul unei zile de purtat tocuri picioarele te vor durea îngrozitor, purtatul acestui gen de încălţăminte pe o perioadă mai lungă de timp afectează genunchii şi spatele în special.

expo shoesTocurile cui pot provoca accidente grave

Nu de puţine ori am citit articole despre cît de periculoase sunt tocurile cui, dar pînă nu am văzut de curînd unul înfipt cum se cuvine în podeaua frumos lustruită a unei scene de dans, n-am crezut că va veni un moment în care-mi va părea rău de o podea. Dar mai mult decît atît mi-am imaginat ce s-ar fi întîmplat dacă acel toc s-ar fi înfipt în piciorul partenerului de dans. Auch! Sunt sigură că ar fi durut ca naiba. Nu mi s-a întîmplat să provoc accidente, dar mi s-a întîmplat de vreo două ori în viaţă să mi se rupă tocul unui pantof cînd mi-era lumea mai dragă, fireşte.

Pe tocurile cui se merge foarte greu

Credeţi-mă! Sunt femeie, merg din cînd în cînd pe tocuri cui. Unele femei însă parcă s-au născut să meargă numai pe tocuri cui şi probabil că acestea sunt în stare să se caţere şi pe un munte tot pe tocuri cui. Apropo, aţi auzit de alergarea de viteză pe tocuri cui? N-am văzut în viaţa mea ceva mai amuzant. O mînă de femei kamikaze, că nu le pot numi altfel, se caţără pe tocurile lor cui şi bagă viteză, pregătite psihic să-şi rupă gîtul, dar nu asta contează pentru ele, ci premiul! Un premiu de nu ştiu cite mii de euro cu care ce credeţi că-şi vor cumpăra? Pantofi noi, evident! Cu tocuri cui eventual.

black catDar pentru cele mai multe dintre noi, care mai avem şi alte preocupări în afară de cele de a arăta ţuţ bonbon, şi poate şi alte drumuri de făcut în afara ringului de disco sau al platourilor de televiziune, tocurile cui sunt doar o afacere proastă. Şi-mi vin în minte acum străduţele pietruite, scările abrupt sau foarte lungi, podelele alunecoase, copilul de doi ani care a oboist şi vrea în braţe… şi lista poate continua.

Sigur că tuturor ne plac tocurile cu înălţimi ameţitoare, dar dacă aceşti pantofi ar fi fost confortabili, aşa cum se bat cu pumnii în piept unele femei, am fi mers cu toţii pe tocuri, bărbaţi şi femei, sau am fi lenevit în faţa televizorului cu pijamalele pe noi şi în loc de papuci de casă, am fi avut în picioare nişte stiletto.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :