Toata lumea spune „te iubesc”…. mai ales bărbaţii

chip in umbraContrar a ceea ce se crede, nu femeile sunt cele care spun primele „te iubesc” într-o relaţie sau care-şi declară într-un fel sau altul sentimentele. Statisticile spun că bărbaţii vor face prima lor declaraţie cu cel puţin 6 săptămîni mai devreme decît ar face-o în mod normal o femeie. Să fie ei mai romantici sau acest lucru face parte din acele legi invzibile care creează şi consolidează o relaţie? Vom vedea în cele ce urmează.

Sigur că acest lucru nu este tocmai de bun augur. De obicei, cel care aruncă primele declaraţii nu este şi cel care chiar le crede. Bărbaţii ar zice orice să ajungă în patul unei femei, iar din arsenalul lui de cucerire nu vor lipsi promisiunile şi micile minciuni, gen „eşti cea mai frumoasă femeie din lume”, „nimeni nu m-a mai făcut să simt ce simt acum”, „tu eşti alinarea mea”, „mi-ai zguduit lumea”, „m-ai făcut mai bun” şi multe alte astfel de platitudini care, la momentul potrivit, par şi chiar sunt exact treburile de care au nevoie urechile femeilor ca să fie gîdilate plăcut, şi nu în ultimul rînd, de a le face să fie cucerite mai repede. Nici cu femeile nu ne e rușine, minciunicile lor se reduc la „ești al doilea din viața mea”, sau „mă faci să mă simt completă”. Aiurea! Dar nu trebuie să ne supărăm nici pe unii, nici pe ceilalți, sunt doar jocurile dragostei.

Aşa că… cine a spus că bărbaţii au dificultăţi atunci cînd vor să se exprime? Iată că cercetătorii, americani de data asta, contrazic acest lucru. Joshua Ackerman de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts şi încă doi colaboratori ai săi au condus 6 anchete pentru a determina cu exactitate cine este cel care, în sînul unui cuplu, aruncă primul mingea la fileu şi care sînt reacţiile celuilalt partener vizavi de o asemenea declaraţie. Studiul se numeşte „Let`s Get Serious” *Comunicarea implicării în relaţiile romantice şi a fost publicat în America într-o revistă de psihologie. „Oamenii cred, în general, că femeile sînt primele care-şi mărturisesc dragostea şi că tot ele sînt cele care doresc să se angajeze cît mai repede într-o relaţie serioasă”, spun autorii studiului. Dacă au dreptate sau nu, o demonstrează faptul că tot mai puţine femei vor să se implice într-o relaţie serioasă, cu atît mai mult cu cît numărul bărbaţilor care mint este mai mare decît în anii precedenți.

underwater kissEi bine, să fim serioşi, la ce bun să fii femeie modernă dacă nu te prinzi cum stă treaba cu amorul? Dragostea bărbaţilor e de ordin sexual, pe cînd cea a femeilor de ordin sentimental. Asta, plus nevoile de siguranţă, confort şi protecţie pe care femeile le vor satisfăcute. Cam mult se cere unui bărbat. Săracu`! Dar tot ei ne-au obişnuit cu ideea că „dragostea durează 3 ani”, doar atît, cu „je t`aime, moi non plus” şi alte asemenea jocuri de-a amorul, tot ei şi-au înşelat nevestele şi-au şters pe jos cu ele, ridicîndu-şi în schimb amantele la rang de regine, au împărţit „te iubesc-uri” în stînga şi-n dreapta că ştiau că merge şi aşa, şi-acum, după ce le-au obişnuit pe femei cu neseriozitatea lor şi le-au transformat în profesionistele flirtului de azi, bărbaţii vor să ştie că nu se mai joacă nimeni cu ei, că e totul serios şi că verigheta va aluneca imediat pe deget pentru a li se servi femeilor acea viaţă anostă de care au fugit toată viaţa.

Dar hei, mai contează cine spune primul „te iubesc” dacă oricum nu durează toată viaţa?

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

 1. vlad spune:

  Mi-a spus prima data ca ma iubeste la telefon, intr-o dimineata, pe 14 februarie.
  Am ramas fara cuvinte si fara idei de parca cineva imi golise creierul…dupa un timp o aud:
  -Hai…nu mai zici nimic…nu-i asa ca tu nu ma iubesti?
  -Ba da….ii raspund eu cu glasul tremurand…si eu
  -Si tu ce?
  -Te iubesc!
  A fost greu, era prima data cand spuneam unei femei ca o iubesc.Ea a fost prima si ultima(sper)! Pana la ea toate relatiile mele cu femeile au fost reci si formale iar dupa ce a plecat din viata mea, bineinteles nu cu mana goala( a luat o parte din mine…nu ma mai recunosc…cateodata simt ca nu mai sunt ce am fost), relatiile mele cu voi au ramas la fel reci si formale!

  Nu vreau sa-mi mai zambiti, nu vreau sa-mi mai faceti cu ochiul ca oricum nu va inteleg, nu v-am inteles niciodata! As vrea sa va scot din gandurile si visele mele imi este mai bine fara voi!

  • Zully Mustafa spune:

   treaba cu dragostea e cea mai dificilă dintre toate. pînă găseşti persoana potrivită treci prin chinurile iadului, dar probabil că asta e toată şmecheria. pînă nu treci prin iad nu ajungi să recunoşti iubirea adevărată. cel puţin aşa spun toţi (în frunte cu mine). simplu… tre să cunoşti, pînă recunoşti ce NU vrei în viaţă, CE NU ACCEPŢI la partenerul de viaţă şi, mai ales, peste ce NU POŢI TRECE.

   MULT SUCCES 🙂

Comentează :