Tinereţe fără bătrîneţe ca la Hollywood

lizCe femeie n-ar vrea să arate mai tînără decît îi e vîrsta cronologică? Aşa ziceam şi eu.

Cine mai ştie că Susan Sarandon are peste 60, sau că Christie Brinkley s-a născut în 1954? Sigur că dacă vrei să rămîi în cetatea filmului trebuie să arăţi mai tînără decît în buletin, dar care sunt totuşi secretele acestor vedete în lupta lor împotriva timpului?

Secretul nr.1: Botox. Simplu, nu?

Dermatologul Tina Alster din Washington, D.C., scria în Harper’s Bazaar, „Botoxul rămîne de bază atunci cînd vedetele vor să-şi trateze ridurile fine şi cearcănele.”

Cum funcţionează: Botoxul paralizează muşchii de sub cearcăne. Dacă este însă folosit în exces, Botox poate fi prea evident, ca în cazul actriţelor Halle Berry, Nicole Kidman, Meg Ryan sau Marcia Cross care au căzut victime ale glumelor despre mimica lor împietrită.

Costuri: între $300-$500 pe zona afectată. Rezultatele durează între 3 şi 6 luni.

Secretul nr.2: Laserul

Pe măsură ce îmbătrînim, producţia de colagen scade semnificativ. Astfel pielea feţei noastre devine mai subţire şi mai poroasă (bine, pe de altă parte scăderea colagenului poate să-ţi pună în evidenţă structura osoasă a feţei, şi în cazul în care ai una excepţională, acest lucru poate fi un avantaj).

E o întreagă tevatură la Hollywood cu creşterea producţiei de colagen şi tot mai multe actriţe folosesc laserul pentru restructurarea suprafeţei pielii.

Cum funcţionează: Laserele precum Fraxel, deocamdată ultimul răcnet de pe piaţa laserelor, penetrează adînc în piele şi tratează structurile afectate.

Cost: cam $1,000 pe şedinţă. Ca multe alte terapii cu laser (incluzînd şi cele de îndepărtare a părului nedorit)o să ai nevoie de 3 pînă la 5 sesiuni, cu o lună pauză între ele.

Secretul nr. 3: Exfolieri chimicale

Sigur că celebrităţile (da, da, chiar şi bărbaţii) ăşi fac constant liftinguri faciale şi îşi scot cearcănele de sub ochi cît ai zice peşte, dar ce fac ele constant (iar noi nu facem) este să se exfolieze. Chimical.

N-aţi observat niciodată că de fiecare dată cînd vă daţi cu fond de ten, oricît de bun ar fi acesta, tot pe o piele uscată este aplicat? Orice ai face, arăţi mai bătrînă şi mai cenuşie.

Ei bine, vedetele fac să dispară decade întregi de pe chipul lor cu o simplă exfoliere de-asta. Să nu mori de ciudă că nu eşti celebră?

perfect make upSecretul nr. 4: Machiajul profesionist.

Păi cine credeţi că le face machiajul la marile evenimente? Ele singure? Da` de unde! Le fac machiajele exact cei care s-au ocupat de ele toată viaţa: make-up artiştii. Dacă n-aţi încercat unul pînă acum, ar cam fi timpul s-o faceţi şi veţi vedea ce înseamnă să te uiţi în oglindă şi să-ţi zîmbească de-acolo varianta ta îmbunătăţită şi cu 10 ani mai tînără. La Hollywood se spune că nici o vedetă nu îndrăzneşte să crîcnească în faţa makeup artistului personal, dacă vrea să arate cu adevărat bine.

OK, se poate ca tu şi cu mine să nu ne trezim în fiecare dimineaţă şi să ne bată la uşă chiar înainte de a pleca la muncă un make-up artist arvunit pe toată viaţa, dar chiar şi celebrităţile nu stau tot timpul machiate şi ca scoase din cutia cu farduri. Ce trebuie însă să reţii este că şi tu şi eu putem arăta de milioane pe covorul roşu dacă ne-am permite profesionişti în jur şi ne-am pierde timpul pe la saloane de frumuseţe de cel puţin de 5 ori pe săptămînă.

Aşa că cine zice că frumuseţea nu costă bani, înseamnă că-i plac ţărăncile sănătoase pînă-n 25 de ani.

Prima oară cînd am avut parte de un machiaj profesionist a fost cînd am participat timp de 2 minute la o emisiune tv. N-am putut să scot nici două propoziţii legate de teamă să nu mi se strice ceva din opera de artă care devenise faţa mea. Cu timpul te obişnuieşti. De ce să nu fii frumoasă dacă tot e vorba despre nişte produse aplicate cum trebuie şi despre nişte lumini şi umbre care ascund sau scot în evidenţă calităţile tale?

Am văzut nişte poze făcute lui Heidi Klum deniştepapparazi pe fază. Sau Angelinei Jolie, sau Christinei Applegate sau lui Courtney Cox. Barem ce să mai zicem de Jennifer Love Hewitt? E chiar urîtă cu spume.

Ce concluzie putem trage, deci, din toate astea? Că machiajul potrivit poate face diferenţa dintre miss fata de la ţară şi Miss Wonderful.

Secretul nr.5: Nu sta la soare!

Nicole Kidman este faimoasă şi prin faptul că îi e teamă de soare. Stă departe de el ca de dracu. Şi de fapt, cam toate celebrităţile se feresc de soare, purtînd pălării cu boruri largi şi ochelari mari de libelulă. Ele ştiu că soarele este inamicul public nr 1 al îmbătrînirii pielii.

Aşa că mai uşor cu plaja şi statul la soare. Mai mult decît atît daţi-vă des cu cremă de protecţie chiar dacă nu staţi la soare, dar sunteţi expuşi accidental pe la vreo coadă de pîine (vorba vine) sau prin vreo staţie de autobuz.

Secretul nr. 6: Cremele cu retinol

Începeţi din timp cu cremele astea. De pe la 27 de ani în sus. Asta dacă nu vreţi ca ridurile abia vizibile să devină şanţuri peste 10 ani şi să vă facă să arătaţi cu alţi 10 ani mai în vîrstă. Am citit despre dermatologi care au jurat că dintre toate antioxidantele, exfolierile, injecţiile cu botox sau tratamentele cu laser, cel mai mult preferă şi recomandă cremele cu retinol. Sunt cele mai eficiente în ştergerea anilor de pe faţă. La noi, cele din gama Farmec merg de minune.

Jennifer-Love-nemachiataSecretul nr. 7:  Photoshopul

Acesta e favoritul meu. Nu toate celebrităţile au o piele perfectă. Nici pomeneală de aşa ceva. Dacă ai gene nu prea bune în ceea ce priveşte pielea, sunt slabe şanse ca o grămadă de creme şi loţiuni şi tratamente cu laser sau mai ştiu eu ce, să te ajute prea mult. Britney Spears, de pildă, are o piele oribilă. La fel şi Cameron Diaz. Jennifer Lopez se pare că e plină de coşuri (aşa spun cei care o cunosc îndeaproape). Şi aşa cum revistele profesioniste pot transforma corpul lăbărţat al Mariah-ei Carey într-unul ca al lui Kate Moss, aşa pot decolora şi erupţia de pe faţa lui Cameron şi o pot aduce cu o simplă mişcare de mouse spre perfecţiunea pielii lui Nicole Kidman. Pun pariu că n-aţi recunoscut-o pe Jennifer Love Hewitt în poza asta. E nemachiată şi necoafată, deci normală. Aşa că putem să stăm şi noi de-acum liniştite şi să ne simţim normal cu imperfecţiunile noastre. Bine?

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :