Timpuri noi, dimensiuni vechi

 


50 kg, 1,70 m înălţime poate că nu e un scop realist, dar când ai fost obişnuită toată viaţa cu dimensiunile astea şi te-ai simţit foarte bine astfel, imaginea pe care ţi-o oferă oglindă în ultima vreme, te cam descurajează. Nu mă simt cu adevărat eu decât uşoară că pană fulgului. Aşa că am decis să îmi fixez target-ul la atingerea a 55 kilograme şi “intrarea” în cel puţin a jumătate din fosta colecţie de jeanşi.

Nu mai am timp să citesc. Nu mai am timp de cosmetică, nici să mă uit la televizor. Curăţenie în casă reuşesc să mai fac sâmbătă, când soţul mă ajută cot la cot. Nu mai am timp să schimb imediat rufele ude din maşina de spălat în cea de uscat. Uneori rămân şi se usucă acolo, în cuva rece, iar peste vreo două zile, când îmi reamintesc de ele, le găsesc pe toate contorsionate şi sifonate şi, evident, nu prea am timp să le calc.

Nu mai am timp de computer, abia reuşesc să mă pieptăn, să visez la cai verzi sau să mănânc după un program stabilit. Motivul lipsei de timp? Cu nici un an în urmă am devenit MAMĂ, eveniment care mi-a schimbat viaţa definitiv. Şi greutatea. Greutate pe care nu o mai pot readuce la “categoria uşoară” din tocmai această lipsă de timp şi carență în libertatea de mişcare (copila mea doarme ziua, în 99,9% din cazuri, cel mult 15-20 minute în doar două reprize).

“Ei, şi, ce-i cu asta, nu eşti singură de pe planetă în situaţia asta?!” ai vrea să spui. Sigur că nu! Spre deosebire de tine însă, nu am nici o prietenă căreia să mă plâng (nu sunt genul!) sau să port discuţii interminabile despre noile schimbări din viaţa mea. Logic, nu aş avea timp nici să ţin acest jurnal, a cărei prima “filă” o scriu azi, dar îmi voi face timp deoarece acesta va fi “desertul” meu cu zero calorii şi sper, motivaţia supremă ca să revin la dimensiunile normale, cele care vor face pace cu imaginea mea din oglindă. Intenţionez să sparg rândurile mămicilor de “categorie grea” şi să îmi recapăt silueta. Căci altfel, de nu slăbesc, mă va aştepta o gaură în contul bancar pentru că va trebui să-mi reînnoiesc toată garderoba.

Ştiu că nu va fi simplu. Dar voi încerca. Îmi ofer trei luni la sfârşitul cărora mă voi cântări în speranţa că am pierdut cele 7 kilograme care atârna cam greu în balanţă obişnuitei mele încrederi de sine.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. ramona constantinescu spune:

    degrevarea de sarcini e solutia. oricat de dureros ar fi sa te desprinzi de cel mic.:)
    eu in loc de molifta de 10 zile, sau cum s o numi obiceiul asta dupa nastere, mi am lasat copilul cu mama si m am dus direct la coafor. proaspat tunsa si un french ireprosabil m am simtit din nou femeie si ca atare mi am permis si un capucciono cu frisca la o terasa, cu sotul.:)
    pentru slabit: limonada multa si putina infometare cu cap (portii mici, mancare sanatoasa, nu dulciuri, nu sucuri) si in cateva luni dai jos cele 7 kg.:) succes!

Comentează :