Telepatia, între normal şi paranormal

pkiIphone, webcam, telefon cu fir, fără fir, scrisoare, mail sau oricare alt mijloc de comunicare nonverbală se înclină în faţa acelui mod ciudat şi primitiv prin care nu toată lumea reuşeşte să se exprime: gîndul.

Telepatia a fascinat, deopotrivă, oamenii de ştiinţă, psihologii, scriitorii pe cei care cu uşurinţă au experimentat-o, dar şi pe aceia ce nu au izbutit să transmită telepatic informaţii. Informaţiile pe care le-am avut la îndemînă aveau ca puncte comune faptul că persoanele care comunică telepatic trebuie să aibă o legătură puternică emoţională, că femeile sunt mai bune în acest tip de comunicare datorită intuiţiei şi sensibilitatiilor afective, că poate apărea (şi) în vis şi la orice distanţă.

Fiinţe care comunica telepatic

Nu voi începe să scriu ca “un grup de cercetători a descoperit că…” sau ”un studiu a demonstrat că…”gemenii, mamele sau cuplurile sînt cei care transmit emoţii, informaţii, sentimente”. Şi nici nu vă voi spune că trăirile negative se transmit cu mai mare uşurinţă. Probabil doar dacă sînt trăite cu mai mare intensitate decît fericirea.

Toate aceste rezultate n-ar însemna nimic dacă voi nu aţi comunicat niciodată telepatic. Şi totuşi poate că aţi făcut-o inconştient cînd v-aţi întors privirea către cel care vă privea din umbră, cînd aţi primit un telefon de la persoana la care tocmai vă gîndeaţi sau cînd aţi avut un sentiment de déjà-vu.

Pentru mine nu există dubiu că telepatia există şi nici nu mă întreb de ce e posibilă, ci de ce nu este posibilă de fiecare dată cînd ne dorim. Am putea crede că acest flux de informaţii ar înseamnă că am auzi în permanenţă gîndurile celor din jur, plus ale celor aflaţi departe. Dar pentru că nu putem comunica telepatic cu oricine, sîntem feriţi de acest amalgam. Cum ar fi dacă ne-am alege relaţiile de iubire şi prietenie pe baza compatibilităţii telepatice? Renunţînd la etnie, vîrstă, rasă, aspect fizic, ne-ar mai rămîne totuşi un criteriu de departajare: nivelul spiritual. Putem alege să rămînem pe cîmpul telepatiei primitive, comune, inconştiente sau să ne lărgim aria, dezvoltîndu-ne conştient această capacitate de a transmite de la distanţă.

Cursul de telepatie

Odată cu definiţiile, au venit şi exerciţiile de telepatie. Ambele tabere, cele raţionale, cît şi cele mistice au căzut de acord că procesul telepatic se desfăşoară în subconştient.

Ciberneticianul N. Wiener spune că suportul material al telepatiei îl constituie, de fapt, undele cu frecvenţa de 10 Hz, cele corespunzătoare ritmului alfa şi că acestea ar fi active în stare de relaxare maximă.

Pentru a înţelege fenomenul, este nevoie să ne înţelegem pe noi înşine mai bine, începînd prin a accepta că, în afară de planul fizic şi mental, mai există şi cel spiritual şi astral. Apoi va fi nevoie să învăţăm să călătorim cu ajutorul gîndurilor, concentrîndu-ne asupra locului în care vrem să ajungem, să transmitem idei şi sentimente, concentrîndu-ne asupra persoanei cu care dorim să comunicăm sau despre care dorim să aflăm ceva.

Telepatia nu e magie, ci folosirea unei părţi din noi pe care, de multe ori, o ascundem în spatele raţiunii. Învăţînd să comunicăm prin gînduri, vom atrage şi păstra ceea ce numim persoane potrivite sau situaţii fericite.

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. George spune:

    Ma numar printre cei privilegiati de intamplare, care o cunosc personal pe Oana! Este placuta de companie si pasionanta pentru ce scrie. Credeti-ma, fata asta are condei, spirit de observatie si analiza, surprinde mereu prin modul de abordare, franchete si stil. Nu trebuie trecut cu vederea nici un articol, pentru ca stie sa releve aspecte pe care le-am trait , cunoscut si impartasit uneori, dar nu ca ea, clar si pertinent in mai toate domeniile.

  2. Zully Mustafa spune:

    evident că are condei şi toate celelalte, altfel n-ar mai fi fost în echipa Mala Hierba.

Comentează :