Talente de femeie

IMG_1012„Poţi avea lumea la picioare dacă visezi dincolo de limitele tale!”- obişnuia mama să-mi spună cînd eram doar o fetiţă. Da, mama a fost prima care m-a învăţat să îmi extind limitele (şi să îmi urmez chiar şi visurile „imposibile”), cea care m-a încurajat şi mi-a reamintit în permanenţă că viaţă este prea scurtă pentru a o trăi şi altfel decît la maxim, punctînd ideal după ideal! 

În cinstea Zilei Mamei (sărbătorită în Canada şi America în luna mai) Violeta Martin Moraru, organizatoare de evenimente în Montreal şi prietenă de suflet mi-a propus o idee-temă de sărbătoare minunată. “Talent de Femeie”avea să se numească evenimentul la care am lucrat împreună şi care a fost găzduit aseară de restaurantul Casa Grecque din Laval. Titlul evenimentului a fost inspirat de experienţele noastre personale, dar şi de cele ale femeilor puternice, de succes pe care le cunoaştem. Căci dincolo de experienţe nefericite, realităţi dure, pierderea (temporară) a încrederii de Sine sau a rătăcirii spiritului uneori, în inima unei mame (a femeii, în general), există întotdeauna o rază de lumină, un vis interesant care aşteaptă să devină realitate. În cadrul acestei serate organizate exclusiv pentru femei, am avut marea plăcere şi onoare să prezint audientei două femei puternice, de succes. Ambele doamne ne-au inspirat şi ne-au atins inimile în diferite, dar la fel de uimitoare, moduri.

IMG_1013Darlene Ryan Rieux este o mamă şi bunică, o femeie născută şi crescută într-o fermă din Canada care, în timp, s-a transformat într-o femeie cu un succes profesional de necontestat. În urmă cu aproape 36 de ani, această femeie remarcabilă de azi era doar o tînără ce mai deţinea un singur dolar în contul bancar; în plus era o proaspătă mamă-şomeră ce tocmai se mutase din provincia Ontario într-o comunitate a Montreal-ului orientată mai mult spre limba franceză (o limbă pe care nu o vorbea, încă). Ce a făcut tînăra de atunci? A avut un vis, a crezut în el şi într-o zi şi-a spus: „Este timpul să-l urmez, să îmi înving limitele, timiditatea şi teama”. Atunci a intrat în marea familie a companiei americane de cosmetice MARY KAY, iar astăzi, distinsa doamnă trăieşte o realitate uimitoare în calitate de Director Naţional Canadian al acestei faimoase companii! În intreaga sa carieră a schimbat peste 20 de maşini (faimosul Cadillac roz pe care directorii Mary Kay îl primesc gratuit datorită performanţelor profesionale) şi a acumulat peste 3 milioane de dolari în comisioane. Toate datorită unui singur vis! Aseară, Darlene ne-a spus incredibila-i poveste de viaţă şi ne-a inspirat aşa cum a făcut-o cu mii de alte femei de succes din Canada de-a lungul anilor.

IMG_1014Raluca Gheorgiu este o tînără româncă al cărei zîmbet este contagios. De cînd am cunoscut-o am fost impresionată de energia ei optimista şi atitudinea-i pozitivă! Frumoasa Raluca, de asemenea, îşi trăieşte astăzi visul pe care  a îndrăznit să şi-l imagineze (şi să-l scrie pe o bucată de hîrtie) în urmă cu doar cîţiva ani. Această tînără a fost prezentă aseară la evenimentul dedicat Zilei Femeii şi ne-a vorbit în calitate de Director Argint al unei companii-forţă la nivel mondial – Usana.  Compania Usana Health Sciences are o viziune unică ce oferă produse de excepţie şi sprijină oamenii să adopte un stil de viaţă mai sănătos (specialiştii săi lucrează în laboratoare de ultima generaţie, testează, studiază şi cercetează pentru ca produsele Usana să beneficieze de cele mai noi descoperiri din ştiinţa nutriţională). Raluca ne-a mărturisit  că ea crede cu tărie că femeile pot trăi şi construi o viaţă mai bună, sănătoasă ca urmare a visurilor lor, în timp ce pot genera şi un adevărat suport financiar pentru familiile sale.

Evenimentul “Talent de Femeie” a mai adus în prim plan şi alte reprezentate ale comunităţii româneşti care creează adevărate minuni «handmade», fie că sunt bijuterii, mărţişoare sau alte minunăţii croşetate. Marina Stavilă şi Lilia Isamov au încîntat şi ele audienţa cu talentul şi creaţiile lor.

Aşadar aseară, aproximativ 50 femei s-au inspirat reciproc cu poveşti de viaţă și  reverii de succes devenite realitate! Ne-am reamintit că niciodată nu e prea tîrziu şi nici o femeie nu este prea tînără sau prea în vîrstă pentru a-şi aduce visele la viaţă. Pentru că atunci cînd femeile visează măreţ şi vor să-şi transforme ideile în fapte tangibile, nimic nu poate sta în calea lor. Viziunile noastre, aşa frumoase cum sunt, ne vor face nu numai trupurile, familiile, vieţile, conturile bancare, dilemele de sănătate sau din cuplu mai fericite, ci vor transforma lumea într-un loc mai bun pentru noi şi copiii noştri. O viaţă trăită în deplină bucurie şi mulţi ani fericiţi dorim şi noi tuturor mămicilor şi femeilor de peste ocean şi din lume.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :