Super Shiitake

shitake pt farfuriePentru cei care nu ştiu, shiitake este o specie de ciuperci care creşte în Asia de Est şi este folosită, evident, în gastronomia asiatică. Pentru că, nu-i aşa, ce sens are să ai aşa ceva în ogradă şi să nu profiţi de toate calităţile acestei plante? Mai este denumită şi „ciuperca medicinală” sau „ciuperca neagră”, „regele ciupercilor” sau „ciuperca neagră de pădure”.

Cel mai interesant lucru de reţinut la acest aliment este că are capacitatea de a întări sistemul imunitar şi, implicit, ajută enorm organismul să lupte împotriva infecţiilor, a virusurilor şi altor nenorociri care-ţi pot strica o zi frumoasă (sau mai multe). Dacă mai punem pe lista aceasta beneficiile pe care consumul regulat de shiitake le are asupra inimii şi a combaterii bolilor cardiovasculare, incusiv arteroscleroza, primul lucru care trebuie să-l faceţi după ce citiţi acest articol este să vedeţi cum faceţi rost de aceste ciuperci magice.

Proaspete sau uscate, shiitake sunt folosite adesea în mîncărurile vegetariene din China sau sunt adăugate în supa miso din Japonia. Nu conţine zaharuri, sare sau grăsimi, dar sunt pline de fibre. De mai bine de 6000 de ani asiaticii folosesc aceste ciuperci ca ingredient pentru minunanta lor bucătărie şi ca medicament natural pentru sănătate şi longevitate.

ciuperci umpluteSunt excelente surse de vitamina B2, B5 şi B6; de proteine, magneziu şi vitamina D şi a altor şase minerale foarte importante pentru mecanismele organismului: magneziu, fosfor, potasiu, selenium, cupru şi zinc.de aceea, pentru ca toate aceste fantastice proprietăţi să nu se piardă este recomandat ca ciupercile shiitake să nu fie ţinute pe foc mai mult de 7 minute.

De asemenea, acest soi de ciuperci sunt recunoscute ca o foarte bună sursă vegetariană de fier. Cel mai recent studiu despre shiitake a determinat faptul că fierul existent în acest soi de ciuperci este chiar mai bun pentru organism decît suplimentele de fier din farmacii. Astfel că, vegetarienii sau cei care consumă foarte puţină carne şi sunt în căutarea unei protein care să suplinească lipsa cărnii, au un aliat de nădejde în shiitake.

Iată de unde puteţi face rost de shiitake sau, dacă doriţi, cum puteţi avea propria cultură de super shiitake.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :