Statul român, cel mai mare jefuitor al cetăţenilor

 

              După ce ani de zile au dat ştiri false despre diplomele universitare şi anume că acestea au nevoie de apostile de Haga şi legalizări, supralegalizari, stampile peste stampile, astfel încât au descurajat toţi absolvenţii şi licenţiaţii, a fost de-ajuns ca un număr restrâns să se apuce de nebunia omologării diplomelor şi să descopere adevărul. Şi anume că, de fapt, diplomele nici măcar nu trebuie legalizate cu Apostila de Haga, autorităţile spaniole nu cer aceasta legalizare pe care autorităţile române le taxează de două ori (odată pe diploma originală şi încă o dată pe traducerea supralegalizată).

           Nu e minunat să descoperi asta după ce ai umblat ca prostul prin ţara ta de baştină şi ai venit blindat cu toate aceste stampile şi paraștampile, traduceri şi supratraduceri etc? În momentul în care depui actele ţi se spune că nu era nevoie, fiindcă diplomele universitare obţinute în România SUNT RECUNOSCUTE nu numai în Spania, ci în toată Uniunea Europeană. Din fericire pentru mine (dacă pot să spun asta), s-a dovedit că pierderea unor avioane m-a costat mai puţin decât drumurile pe care ar fi trebuit să le fac degeaba alergând după Apostilele de Haga de care nici măcar nu aveam nevoie. Pentru cei care vor să profeseze oriunde în altă parte decât în România nu trebuie să ia în considerare ceea ce dictează autorităţile române că ar trebui să facă atunci când ajung în Spania, Italia, Franţa sau oricare altă ţară din Uniunea Europeană fiindcă numai cei care trăiesc/locuiesc acolo ştiu mai bine care sunt regulile lor şi că, dacă mai era cazul să reamintesc, toate aceste acte pe care le cer funcţionarii români nu reprezintă altceva decât taxe de smuls de la populaţie ca să-şi justifice birourile şi funcţiile inutile.

Recunoaşterea diplomelor universitare în Uniunea Europeană

              Recunoaşterea unei diplome nu este acelaşi lucru cu omologarea ei, lucru de care se pare că foarte greu se prind birocraţii români. Adică, după ce ţi-au dat diplomele cum că ai terminat un liceu, peste câţiva ani, aceleaşi instituţii de învăţământ mai vor alte taxe ca să-ţi mai spună o dată că da, desigur, cum să nu, ai liceul terminat. Praf în ochi! Nu vă trebuie aşa ceva nicăieri, nu îţi cere nimeni din Uniune acordul nici unui Inspectorat Şcolar fiindcă peste tot e logic că dacă ai luat Bacalaureatul, e bun luat, deci la revedere.

               Am tradus diploma universitară plus foaia matricolă la un traducător român din Zaragoza, care nu numai că traduce actele prompt, dar le şi legalizează mai rapid decât traducătorii de la Consulatele din Spania. Adică în maxim două zile ai diploma tradusă şi legalizată, nu mai trebuie decât să o depui la Departamentul Educaţional de care aparţii. Pe principiul „dacă tot vrei să scapi de noi, te vom jupui până când nu vei mai dori să te întorci niciodată” a rămas Învăţământul românesc pustiit de profesori. Să nu credeţi că aceste taxe sunt strânse pentru salariile celor rămaşi în ţară! Ei bine, ziceam şi eu… Ştiu că nu sunteţi chiar aşa de naivi să credeţi asta, dar aveţi tot dreptul să vă înfuriaţi că aţi cheltuit bani şi aţi pierdut timp din cauza incompetenţei din birocraţia românească. Nu vă aşteptaţi la scuze din partea lor, lipsa acestora e tot un simptom al incompetenţei și nepăsării.

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

 1. Comentarii: spune:

  Mala a scris in 21 December, 2011 – 12:45 AM:
  apostila haga
  Da, Sergiu, este valabila, cu conditia sa ai pusa pe ea o apostila de Haga, abia dupa aceea traduci si legalizezi. multa bafta!
  Sergiu a scris in 19 December, 2011 – 08:19 PM:
  Diploma Bacalaureat
  Multumesc frumos pentru articol, eu vreau sa imi omologhez diploma de Bacalaureat, asa ca mi-e de mare ajutor.Apropo…diploma tradusa si legalizata in romania la un notar e valabila? Multumesc frumos, Salutari

 2. pista spune:

  va dati seama ca nu mi-au recunoscut la consulatul roman din castellon,certificatul de casatorie eliberat in spania…..au zis ca trebuie sa ma mai casatoresc inca odata la consulat,ca sa pot sa-i fac pasaport la fetita mea nascuta in spania……..o gramada de vreme au taxat cu 100 de euro ca sa-ti aduca cazierul rutier din ro…….si pasapoartele facute aici sint facute degeaba,nu avem nevoie de ele,alti 100 de euro…..125 de euro certificat de nastere …..60 de euro foaie de drum,,,,si multe altele….de ce spaniolii fac acte gratis,sau cu mici exceptii,aproape gratis?

Comentează :