Start la silueta pentru bikini!

IMG_4753Pentru că vrem, pentru că putem

Pe Mala Hierba se dă startul la dieta pentru bikini. Încet, încet, soarele îşi reintră în drepturi, curând apare ghiocelul şi, desigur, începem să dăm jos din haine. Nu suntem genul care să mănânce o frunză de salată toată ziua, dar ne place să afişăm un corp în formă pe plajă, să alergăm după copii prin parc fără să gâfâim şi să facem dragoste cu iubiţii noştri fără să ne împiedicăm de două-trei kile luate în plus de sărbători, nu-i aşa?

E simplu, noi fetele mala, toate cu joburi, copii, bărbaţi şi multe proiecte care nu ne lasă, aparent, timp să ne îngrijim, ştim că se poate să arătăm şi să ne simţim bine fără eforturi pe care nu le putem face.

Cred ca poti să începi şi tu acum, dă deoparte porcărioara pe care te pregăteai să o înghiţi, saltă-ţi fundul şi vezi că pe youtube e o tipă Adrienne, cu un program de yoga de 30 de zile. Durează jumătate de oră şi ştiu că o să te scoli dimineaţa mai devreme sau o să te culci seară puţin mai târziu, pentru că vrei şi pentru că poţi. Sau, hai, fă-o chiar acum! Astăzi e un moment bun să slăbeşti câteva sute grame. Mănânci până la ora de culcare doar proteine şi salată verde, indiferent ce ai mâncat până la ora asta.

Mici schimbări, mari efecte

De mâine dimineaţă şi până la sfârşitul lunii, o să schimbi câte puţin felul în care mănânci, astfel:

IMG_2061Dimineaţa

Dacă îţi plac fructele, le vei mânca dimineaţa pe stomacul gol sau între mic dejun şi prânz. Micul dejun poate să fie alcătuit din ouă (fierte, omlete sau prăjite), brânză, şuncă slabă, multe legume. Sau un bol de cereale cu o banană şi iaurt. Între mese poţi să mănânci seminţe nuci, alune. Nu trebuie să renunţi la cafea, dar ar fi drăguţ să reduci cantitatea de lapte şi zahăr.

Prânzul

Dacă nu te poţi lipsi de desertul ăla, îl vei savura doar la prânz, dar mănânci un singur fel. Carnea o combini doar cu salata. Nu trebuie să renunţi la cartofi, orez sau paste la prânz, cât timp le asortezi cu legume verzi sau salate.

Cina

Seara, obligatoriu proteine (pește sau carne de curcan la cuptor sau la grătar), salată fără să măsori cantitatea. Foloseşte ulei de măsline şi lămâie.

Şi nu uita micile trucuri

Bea muuuuultă apă, uneori organismul tău te trimite cu gândul la mâncare, dar, de fapt, are nevoie de apă. Bea-o la temperatura camerei, cu puţină lămâie sau o feliuţă de ghimbir.

Foloseşte condimente: curry, scorţişoară, piper, cimbru, mărar şi pătrunjel în legume şi salate.

Aleargă de trei ori pe săptămână o jumătate de oră măcar, urcă şi coboară scările în loc de lift mergi mai mult pe jos şi aruncă toate porcăriile din frigider, eşti prea mişto ca să ţi le aşezi pe fund, nu-i aşa?

Fă-o pentru tine, nimic nu e mai plăcut decât să ştii că poţi. Succes!

 

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :