Spuma de căpşune

Timp de pregătire: 10 min

Timp de servit: 1 oră

Pentru 4 porţii 

Primăvara e anotimpul meu preferat. Unul dintre cele mai importante motive este apariţia căpşunelor. Roşii, dulci-acrisoare, jucăuşe, senzuale, multe se pot spune despre fructele astea minunate. Şi ce deserturi ies din ele!

Ingrediente: 3 ouă (doar albuşul)

6 linguri zahăr fin

250-300 g căpşuni

100 ml smântâna de gătit (dulce) sau un iaurt mic cremos

câteva frunze mentă proaspătă

Pentru început se spală bine căpşunele şi se pun într-un vas, cu o lingură de zahăr şi puţină mentă tocată mărunt peste (dă o savoare extraordinară). Se pun la frigider pentru jumătate de oră, pentru a-şi lăsa siropul. Albuşurile se separă de gălbenuş şi se bat spumă cu un vârf de sare şi zahărul presărat câte puţin. Dacă se toarnă prea mult dintr-odată, riscăm să nu se mai umfle spumă. Când am terminat şi compoziţia e tare şi zahărul încorporat perfect, se toarnă şi se amestecă uşor smântână dulce.

Nu vă speriaţi dacă spumă se lăsă puţin şi se face mai lichidă. La final adăugaţi câte 2-3 bucăţi de căpşuni şi bateţi cu mixerul până se zdrobesc complet.  Turnaţi compoziţia în vase de sticlă şi ornate cu o frunzuliţă de mentă, apoi băgaţi la congelator pentru nu mai puţin de 30 de minute, dar nici mai mult de o oră. Cât să se răcească bine, dar nu să se îngheţe. Delectaţi-vă şi răsfăţaţi-vă! Pentru cei cu gusturi extravagante, recomand un pahar de şampanie lângă, pentru un efect maxim.

🙂 Mala Hierba recomandă :

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :