Slăbește cu mâncare chinezească

2Pe lângă faptul că este extrem de delicioasă, mâncarea chinezească, preparată în mod autentic, este foarte sănătoasă, scade riscul de boli şi prelungeşte viaţa. Dacă eşti hotărâtă să-ţi schimbi obiceiurile alimentare pentru a aduce mai multă savoare şi sănătate în viaţa ta atunci citeşte mai departe pentru a afla cum poţi adopta o dietă chinezească, bazată pe echilibru între gust şi nutrienţi esenţiali.

  1. Nu mai număra caloriile

Incredibil sau nu, chinezii nu au termenul „calorii” în dicţionarul lor. Aceştia consideră mâncarea drept o porţie de nutrienţi, nu o posibilă sursă de calorii. Şi, deşi pare uimitor, chinezii consumă cu până la 30% mai multe calorii decât restul lumii, fără a depune mai mult efort. Şi cu toate acestea, în China, gradul de obezitate este foarte scăzut. Secretul lor constă în faptul că evită alimentele care sunt bogate în zahăr şi lipsite de nutrienţi.

2. Consideră legumele un fel de mâncare

Legumele pot fi mai mult decât o simplă garnitură care să însoţească preparatele din carne. Chinezii consideră legumele drept un fel de mâncare. Ar trebui ca majoritatea meselor tale să se bazeze pe legume la care să adaugi câteva proteine. Astfel, vei avea întodeauna dietă perfectă.

3. Stabileşte care sunt alimentele de bază

Fără orez, care are un conţinut foarte scăzut de grăsimi şi este bogat în fibre şi nutrienţi, este imposibil să mănânci până te saturi. Mâncând orez chinezesc cu beţişoarele de lemn, într-un ritm mult mai încet, creierul tău va recepta mai repede senzaţia de saţietate. Acest lucru înseamnă că te vei satura consumând porţii mai mici de mâncare.

chinese food4. Mănâncă până te saturi

Chinezii mănâncă până se satură şi apoi se opresc. Occidentalii adesea adoptă o abordare ospăț-înfometare, care este foarte nesănătoasă pentru organismul nostru. Niciodată nu ar trebui să sărim peste micul dejun sau masa de prânz pentru a economisi calorii atunci când anticipăm o cină copioasă. O alimentaţie chinezească echilibrată presupune trei mese consistente pe zi. Dacă fiecare masă are un aport ridicat de legume bogate în fibre, proteine şi carbohidraţi atunci ne vom satura mai repede mâncând sănătos şi gustos.

5. Nu evita mâncarea lichidă

Supa sau preparatele lichide sunt prezente la fiecare masă chinezească. Dietele occidentale tind să fie mai uscate, iar nutriţioniştii vor să compenseze îndemnându-ne să bem mai multă apă, lucru pe care chinezii nu l-ar face niciodată înainte, în timpul sau după o masă. Ei preferă să includă o mâncare lichidă precum supă chinezească iute acrişoară, care de obicei se consumă la sfârşitul mesei pentru a favoriza digestia.

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile pe care trebuie să le respecţi pentru a urmă corect o alimentaţie chinezească bazată pe un echilibru deplin între nutrienții esenţiali organismului nostru. O astfel de dietă te va ajuta să slăbeşti sănătos, bucurându-te de gustul delicios al mâncării chinezeşti.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :