Sfaturi de Revelion pentru Lila Stars

craci 2Se anunță o zi liniștită, minunată, plină de surprize.
Să începem cu prima surpriză, după 2 cafele, câteva mahoarce și câteva mesaje îmi fac vânt spre muncă, ups, mergi în mâini, în patru labe, cum pot, că pe jos e oglindă. Ajung la metrou după 100 de ani, schimb metroul, iau autobuzul, sun șoferul de serviciu care a uitat de mine și-mi spune că a băut până dimineață și cum sunt fată de treabă ămi zice că mai bine să vin pe jos că tot îmi plac sporturile extreme. Ok, ajung la muncă degerată, distrată la maxim și încep colegii cu sfaturile prețioase de redacție:
“Lilo, pleci la Brașov, ai grijă să nu-ți înghețe, că pe urmă dai la copcă”.
Mi-au spus apoi un banc despre sexul în funcție de meserii, concluzia a fost “ai grijă să n-o sugi până se topește că te vrem înapoi”.
Mi-au amintit să nu mă apuc de fumat trabuc din foi de piele.
Cel mai sfătos dintre toți m-a alungat cu mâna ca pe-o muscă “Pleacă de azi că nu se știe când ajungi, te prinde revelionul pe drum, am dat adineauri la știri că iar sunt nu știu ce coduri de ninsori și ger”.
Pe tren cică să iau după mine mâncare și apă multă, aaaa și ciocolată, biscuiți, șervețele umede, altele uscate, au uitat să-mi spună de conserve de parcă venea tzunami peste mine și să fiu pregătită, nu o biață vacanță de 4 zile.
Să nu uiți chiloții roșii, a urlat altul după mine, că trebuie să-i ai în noaptea de Revelion. Nu am fost luminată dacă trebuie să-i pun pe mine sau pe cap. Habar n-aveam de superstițiile astea, iar asta cu chiloții m-a spart rău de tot, parcă aș sta în chiloți tot anul…
Am terminat cu sfaturile colegilor, am ajuns în gară să văd dacă-mi pot lua bilet. Am dat peste niște ciufute la casa de bilete de zici că le ceream ceva de pomană. Bilete nu se dau de pe o zi pe alta, așa că… vedem mâine.
Să mulțumesc pe toată lumea, în drum spre casă, am trecut pe la mătușa, unde am cazat-o pe bunica de 90 de ani, până mă întorc.  “Vai ce ne bucurăm că ai venit, hai la o cafea”, mă invită mătușica, „dar de ce, Doamne iartă-mă, ai cheltuit banii să-i iei băbuții papuci?” (e vorba de 10 lei, hellooooo). Alte sfaturi prețioase de mi-a stat sarmaua în gât. S-a lăsat cu bocete de zici că plec în Honolulu și mă întorc peste 10 ani.
lila starsÎntr-un final am ajuns acasă stoarsă de energie, cu un chef nebun de viață, nu știu de ce să mă apuc mai întâi, nici măcar în pat nu am stare ca să stau. Au început telefoanele cu urări și cu invitații la revelion pe ultima sută de metri, prietena mea care vrea să mă mai vadă odată înainte să plec, de zici că mă duc să mor. Totul este minunat!
Mai bine bag o vișinată în mine, mai bag câteva cârpe într-un rucsac și mai rămâne să-mi dau drumul pe horn ca Moș Crăciun!
Sărbători fericite vă doresc!!! Ne-auzim când mă-ntorc de la Brașov. Sper că nu tot virgină, că deja o iau razna.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :