Semințele de chia – un aliment minune

Semințele de chia sunt considerate alimente complete, din punct de vedere nutrițional, fiind mai bogate în omega decît peștele și în proteine decît soia.

Semințele chia au de 30 ori mai mulți antioxidanți decît afinele, de 6 ori mai mult calciu decît laptele integral, de 3 ori mai mult fier decît spanacul, de 15 ori mai mult magneziu decît broccoli, de 8 ori mai mult omega 3 decît somonul, cu 50% mai mult acid folic decît sparanghelul.

Tot semințele de chia prezintă un conținut ridicat în fibre, ceea ce ajută digestia, conferă senzație de sațietate și ajută în prevenția cancerului de colon. Semințele de chia sunt, de asemenea, foarte bogate în vitamine și minerale, dar și în antioxidanți.

Acestea participă activ în menținerea imunității, ajutînd în prevenția bolilor. Prezintă proprietăți anti-inflamatorii și cresc capacitatea de apărare a organismului.

Semințele de chia nu induc somnolență, însă conțin un aminoacid pe care organismul îl utilizează în special noaptea, în timpul somnului, pentru calmare și relaxare.

Semințele de chia ajută la scăderea colesterolului și în prevenția diabetului – cei mai mari dușmani ai inimii! Conțin vitamine din complexul B, aminoacizi, care îmbunătățesc procesele de memorare și contribuie în menținerea sănătății celulelor nervoase.

Sunt recomandate în dieta zilnică pentru menținerea siluetei, alături de alimente bogate în apă, ca fructele și legumele proaspete. De asemenea, consumul semințelor de chia este recomandat tuturor celor care suferă de boli intestinale, iar în mod regulat, ajută în prevenția osteoporozei.

Semințele de chia se aseamănă la gust cu nuca și sunt ușor de digerat. Putem adăuga chia în brioșe, în cereale, în iaurt, în lapte sau în diverse deserturi, precum plăcinta cu brînză și stafide.

Sunt bune și pentru cei care fac sport. Înainte de antrenament sau de o competiție sportivă, beți semințe de chia înmuiate în apă pentru că hidratează bine organismul.

Sper că v-am convins să încercați acest aliment minune.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :