Scrisoare pentru un fost iubit…

carla-almaAi uitat că ea s-a născut pentru a fi adorată, nu bîrfită sau înjosită. Ai uitat prea devreme…

Ai uitat că te topeai de dorul ei, că i-ai plîns în poală trist, îngîndurat, nervos sau neajutorat de atîtea ori sau că ai alungat-o de mii de ori doar pentru a o implora să se întoarcă la tine a doua zi. Ai uitat că ea ţi-a colorat norii negri din suflet în nuanţe atît de frumoase, numai de ea ştiute sau inventate special pentru tine. Ai uitat că ai iubit-o atît de mult încît ţi se topea sufletul cînd pleca pentru cîteva zile de-acasă. Ai uitat pînă şi inelul pe care i l-ai dăruit cu inima larg deschisă, cu fruntea senină şi speranţa că oriunde ar fi dus drumul vostru comun, destinaţia nu putea fi decît una fericită. Ai uitat totul! Altfel de ce ai bîrfi-o azi şi i-ai murdări numele cu vorbe grele şi minciuni negre ca smoala? De ce i-ai trimite gloanţe pline de ură, de ce a-i dezbrăca-o atît de brutal de aura de basm pe care tu singur i-ai ţesut-o din cele mai frumoase momente petrecute împreună?!

Dacă ai iubit-o chiar şi un minut din viaţa ta, las-o să-şi odihnească tristeţea pentru o secundă ca apoi să-şi continue drumul vieţii. E obosită şi dezamăgită, deşi nu vrea să recunoască şi continuă să zîmbească în faţă tirului tău de minciuni sfruntate aruncate în direcţia ei.

Nu ştiu ce v-a determinat să vă despărţiţi. Neîncrederea? Trădarea? Banii? Nesinceritatea? Habar n-am şi nu e treaba nimănui să ştie ce a lipsit din temelia iubirii voastre. Şi nici nu mai contează. Căci ea, fosta ta iubită, este puternică. Va merge înainte. Măcar din orgoliu şi tot o va face. Va reuşi să-şi reclădească inima, va învinge negura din fiinţa ei, va iubi din nou, poate… Însă asta nu o face o femeie “uşoară”.

Nu-i mai critica azi formele voluptuoase, altădată adorate de tine, icoana la care te închinai la propriu şi la figurat. Nu o mai batjocori cînd ştii bine că tu şi mii de alţi oameni aţi adulat-o pe scenele competiţionale. Las-o să respire! Singura ei vină este că te-a iubit în ciuda poveţelor şi a tuturor semnalelor îngrijorătoare primite de-a lungul timpului. Te-a iubit cu trupul, inima, degetele, părul, ochii, buzele, conturile bancare, casa, plajele, maşinile şi animăluţele de companie de care tu acum îţi baţi joc.

Şi te întreb din nou: DE CE? De ce nu faci pace? De ce nu vă strîngeţi mîinile şi nu vă mulţumiţi pentru clipele frumoase petrecute împreună, ca apoi să vă întoarceţi spatele civilizat şi să mergeţi fiecare pe drumul vostru? Sau de ce nu o ignori, pur şi simplu? Ea te-a iubit destul de mult încît să păstreze liniştea între voi; sau tăcerea despre defectele tale. Căci nu eşti perfect, dragul meu! Şi nici actuala ta relaţie nu va fi perfectă dacă tu încă arunci cu noroi în fosta ta iubire doar pentru falsa impresie că astfel îţi complimentezi actuala iubită. Arde ca naiba cînd fostul iubit pentru care ţi-ai pierdut respectul de Sine la un moment dat, dar şi familia, prietenii, demnitatea, aruncă cu noroi în tine doar pentru că refuzi să îngenunchezi şi să recunoşti în gura mare:”Da, am inima rănită de către tine, fosta mea mare iubire!”

Elibereaz-o, dragul meu, fă pace, dă-i voie să rămînă o parte frumoasă a trecutului tău, aşa cum, sunt convinsă, a şi fost.Fii iubire ca să primeşti şi să poţi dărui iubire în viitor. Ea nu este furioasă că nu a putut FI mai mult sau nu a AVUT destul pentru tine. A înţeles. A acceptat pînă şi faptul că tu pentru ea ai reprezentat viaţa toată, deşi ea pentru tine a fost doar un episod oarecare. Ea nu a încercat să te convingă să o iubeşti sau să o respecţi mai mult decît ai făcut-o. Pentru că ştia că merita mai mult. De aceea ţi-a şi spus prima ADIO! Acceptă şi asta! Aşa cum şi ea a înţeles că ultimul tău “Te iubesc, dar…” însemna de fapt: “Nu te-am iubit niciodată cu adevărat!”

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :