Scrisoare către Moș Crăciun

10802082_670355443081147_8843220670102323745_nAnul acesta am învăţat multe lucruri despre mine, iar unul dintre acestea te priveşte în mod direct. Cred că după ce am încetat să mai fim văzuţi drept copii din cauza vârstei, îi vizitezi doar pe cei care cred în tine cu sufletul, nu doar cu mintea. Este probabil unul dintre motivele pentru care este posibil de acest Crăciun să ne întâlnim doar printr-un miracol.

Totuşi, vreau să ştii că nu ţi-aş fi cerut mare lucru, cred în sfârşit că am cam tot ce am nevoie, doar că trebuie să am grijă de toate astea şi sa le “cresc” fiindcă, e drept, s-au întâmplat, dar nu înseamnă că mi se şi cuvin.

Dacă însă, tu crezi încă şi în mine, copilul rătăcit, poţi să îmi împlineşti o dorinţă, una singură mică şi egoistă, pe care eu nu ştiu cum să o transform în realitate. Moşule, vreau timp, dar timp bun şi curgător fără convenţii ceasuri şi alte măsuri, timp de haihuială și pălăvrăgeală. Să fie doar pentru mine şi pentru lucrurile pe care le tot amân. Şi să nu îmi spui că o să mi-l aduci în cadoul de la pensionare că nu mă interesează. Îl vreau acum, să zicem un an în care să nu fie nimic “de făcut”, doar de povestit. Timp pentru mirat şi pentru bucurat. Să am o hartă cu oameni şi locuri cu care să mă întâlnesc fără să număr orele, să văd filme şi sa citesc cărţi, să scriu şi să mă joc cu copiii mei, să beau interminabile cafele cu prietenii mei, cu fetele de care mă despart mări şi țări, să îmi audă urechile doar muzică şi râsete de copii, voci pe care le iubesc şi poveşti de care să mă îndrăgostesc.

Să plec când răsare soarele şi să mă întorc după Midnight in Paris. Să mă opresc când picioarele mi-au obosit și sufletului îi place locul în care-am poposit.

Sigur, ştiu ce îţi cer şi îmi dau seama că pentru asta ar trebui să ascunzi un an de şcoală şi să ne laşi un sac cu bani. E ok, cu restul ne descurcăm noi.

Cu drag,

Monica

PS: nu am avut niciodată de Crăciun unghiile colorate auriu, anul ăsta vreau să bifez și asta. Nu uita să pui oja lângă sacul cu bani. Mulţumesc!

PPS: Sper că biscuiţii sunt pe gustul tău şi laptele ţi-e bun cu scorţişoară, dacă nu, asta e, mi-am dat silinţa!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :