Schimbarea la față

           Vine primăvara, nimic nou sub soare, decât că e din nou timpul să ne reîmprospătăm, să lepădăm straturile de piele, toxinele şi enzimele, odată cu stressul,şi să dăm paltoanele jos, să ne înfăşurăm în culori vii, haine de mătase… Ne tundem, vopsim, coafăm, alegem parfumul potrivit, unul floral, sau crud ca mirosul ierbii, cu alte cuvinte, cheltuim bani pe care nu prea îi avem în vremuri de criză. Şi asta pentru că vrem să arătăm bine, să nu ne fugă iar bărbatul de-acasă. Sau să-l schimbăm şi pe el, dacă tot ne-am apucat de treabă.


Jos cu cremele de fiţe…

De condamnat ar fi să nu faceţi nimic şi să rămâneţi în starea de hibernare. Criza(ta) sau nu, femeia trebuie să arate într-un mare fel, fără să ne orbească irisul!

Dacă-ţi fac cu ochiul produsele scumpe, de pe rafturi înalte, sclipind ademenitor, calmează-te. Dacă sunt scumpe, nu înseamnă neapărat că sunt şi cele mai grozave. Se spune ,,dai un ban, dar stai în față”. Lăsaţi că ştim noi mai bine cum stă treaba! În privinţa cremelor cosmetice, regulă nu se justifică. Atunci când cumpăraţi un produs de fiţe, plătiţi în plus şi ambalajul original, şi brandul, şi contractele de publicítate care ne obosesc nervii în timpul vizionării unui film, nu neapărat calitatea lui pentru care se face atâta tam-tam. Fac excepţie doar câteva produse, foarte puţine:
– cele care conţin aur şi argint, care contribuie la regenerarea sistemului celular (dar fii serioasă chiar vrei să fii poleită la propriu? Săraca de tine, n-ai depăşit încă etapa basmelor pentru copile credule);
– cele care conţin platină şi promit o întinerire rapidă (dar acum, deh, dacă ai peste 50 de ani găseşte-ţi alte preocupări, creşte nepoţi, fii expertă în prăjituri, numai nu te minţi că vei da timpul înapoi. La o adică nici Sophia Loren nici Brigide Bardot n-au reuşit să-l păcălească, de ce-ai fi tu mai brează?!);
– placenta animalelor, care relaxează pielea (trebuie să iei în calcul şi PH-ul pielii tale, deci altă problemă) şi
– extractul de caviar – energizant pentru piele.

Aşa stând lucrurile, în cazul în care nu te dau banii afară din casă, cu o vizită la un simplu magazin naturist problema cosmeticelor se rezolvă rapid şi muuult mai ieftin. Ca să nu mai vorbim de faptul că produsele naturale pe bază de plante sunt adevărate minuni pentru piele: componentele sunt 100% naturale, preluate din natură (miere, ceară de albine, extracte din plante medicinale, uleiuri eterice, uleiuri din plante) şi au o acţiune profundă şi de durată asupra pielii.
 

Sau, poate vei dori să începi a-ţi crea propriile creme naturiste.Sunt convinsă că bunica sau mama ta au nişte secrete preţioase în domeniul acesta, numai bune de a fi dezvăluite acum, în această perioadă de criză, în acest mileniu în care sulfaţii şi chimicalele fac legea în compoziţia produselor cosmetice. De ce ţi-ai mixa propriile produse de frumuseţe? În primul rând pentru că vei deţine un control total asupra calităţii ingredientelor, nu vei folosi conservanţi pentru că nu ai nevoie să-ţi stochezi crema ani de zile pe un raft prăfuit de magazin şi, în plus, vei economisi bani. Poţi deveni chiar „green” prin procesul de reciclare la care vei pune umărul şi de care pământul nostru are atâta nevoie în 2010. Vei reduce poluarea şi folosirea inutilă a ambalajelor doar prin simplul fapt că îţi vei depozita produsele în borcănele şi sticluţe refolosibile pe care, sigur, le ai deja în casă.Deci, dragelor, nu merită să daţi faliment pe cosmeticăreli, alegând tot felul de maclavaițuri cu nume pretenţioase, când e de preferat să economisiţi banii, să-i folosiţi pentru a transpira în voie într-o sală de sport, să vă detoxifiați, sau să faceţi o excursie la munte, unde aerul curat şi rece înviorează obrajii, reactivează circulaţia sângelui şi acţionează ca un tonic antidepresiv la ieşirea din iarnă, dintr-o căsnicie nereuşită, sau dintr-un cutremur sentimental?

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :