Sărutări furate

16

Acum doisprezece ani, în timp ce urmăream un film despre o cameră plină de fantome, bărbatul cu care eram la cinema s-a întors brusc spre mine și mi-a furat un sărut. Am țipat luată prin surprindere și l-am împins cît colo. În primul rînd așa ceva nu trebuia să se întîmple, iar în al doilea rînd eram deja îngrozită de fantomele din film. “N-ai voie, suntem doar amici”, i-am trîntit-o eu imediat. Așa că ne-am făcut că plouă și ne-am întors cu buzele umflate spre filmul cu fantome.

Primul sărut furat

Eram în vizită la nişte bunici de la ţară, într-o vacanţă de vară, a cincea spre a şasea. Eram o fetişcană de 11 ani, dormeam ca un înger şi, taman în miezul nopții, un văr de-a şaptea spiţă, cu vreo doi ani mai mare decît mine, venit și el în vizită la bunici, s-a gîndit că ar fi amuzant dacă mi-ar săruta mîinile în somn. M-am trezit neștiind ce mi se întîmplă, tipul se încălzise bine și își lăsase balele pe mîinile mele. Mi-am tras palmele din palmele lui, am trezit-o pe cealaltă verișoară a mea și i-am zis să schimbăm locurile, apoi, aflîndu-mă în siguranță, m-am întors pe partea celalaltă. Chiar dacă vară-mii nu prea i-a convenit schimbarea de peste noapte, pînă la urmă s-a executat, n-am știut cum altfel să reacționez. A doua zi m-am spălat pe mîini cu piatra ponce la pompa din curte… Ce-a făcut el? Păi, ca orice bărbat, pardon băiat de clasa a opta cu hormonii în creştere, a lăsat capul în jos, s-a suit pe măgar şi dus a fost pe coclaurile din Cotu-Văii, că aşa se numea satul bunicilor (verişoarei mele). Unde se vede ca viaţa la ţara poate fi palpitantă… Pe cît de freaky, pe atît de palpitantă… Ideea că cineva mă dorise atît de mult încît nu rezistase ispitei…

Ori asta cred că stă la baza sărutărilor furate. Simţi nevoia să încalci toate regulile şi inventezi tertipuri ca să te apropii cît mai mult de buzele celuilalt, numai bine să înnebuneşti de dorinţă, cu riscul de a te face de rîs pentru toată viața. Pe urmă să laşi totul pe seama resorturile interioare… trei ani mai tîrziu, cînd eram mai mărişoară, şi făcusem special o nouă escaladă prin satul acela, l-am reîntîlnit. Crescuse, se înălţase şi era plin de coşuri. Am stat toată noaptea trează să nu care cumva să se apropie de mine…

kissDin amintirile Dottoressei

”Era supărat, făcea bot, ziceam că ne despărţim şi i-am dat un pup scurt şi i-am zis e pupul de adio, apoi i-am zis “te-am păcălit. Nu ştii că nu exista pup de adio?” Apoi el a vrut să facem dragoste. Mi-a zis: “e dragoste de adio”. Şi după… mi-a zis “te-am păcălit, nu ştii că nu există dragoste de adio?” Aşa am pupat eu pe furiş un botic mic şi supărat”. O întreb dacă i s-a furat vreun sărut. Ei voila, senzaţii tari: ”Aveam 15 ani, eram în tabără la munte, şi mă plăcea un băiat, Bogdan. Nu mă sărutasem niciodată, never ever, nu ştiam, dar voiam ceva ca în Scarlet o`Hara, el să se apropie încet, de sus, şi să fie tandru. În schimb, în tabără, era dimineaţă, foarte devreme. Eram la micul dejun. Toţi în sala de mese, tipul care mă plăcea, a venit şi mi-a urat bună dimineaţa..şi mi-a zis “stai să-ţi dau ceva”. Eu eram pe scaun, mîncam, el stătea în picioare, lîngă masa mea, că de abia venise. Am ridicat capul spre el, curioasă, să mă uit ce-mi aduce.  Am crezut că-mi aduce prăjiturele.” În momentul ăsta al poveştii încep să mă amuz, realizînd pentru a nu ştiu cîta oară cît de frumoase sunt naivităţile astea. Dotto continua. ”Şi s-a aplecat fulger şi m-a sărutat în văzul tuturor. Am înlemnit, am îngheţat, el s-a aşezat lîngă mine şi eu am fugit că proasta”. Mi-am închipuit-o dărîmînd farfurii și furculițe în goana ei nebună de a-și ascunde stînjeneală. Hohotele mele de rîs au speriat motanul care a sărit pe pervaz, gata să se arunce în gol 7 etaje. Pe vremea cînd îmi povestea toate astea stăteam în buricul capitalei și deja mi se părea că știu poveștile amoroase ale întregului București.

Un Ex cu care am încercat să rămîn amică și n-am reușit 

”Și dacă duduia se lasă cuprinsă de sărut şi reacţionează, intră în joc, yupiii! Ne place pentru că suntem nişte mici cleptomani… Dar în zilele noastre, e greu. Se oferă aşa de repede o femeie că nu-ţi mai lasă plăcerea de a descoperi, de a pătrunde, de a face toţi paşii… Poate e şi vîrsta. Dar îmi aduc aminte de ce sentimente, emoţii eram cuprins pînă să ajung să ating lobul urechii era o veşnicie… da. E clar, ce ţi se oferă pe tavă, moca, nu are acelaşi gust ca atunci cînd suferi, cînd te zbaţi, cînd asudezi, cînd inima îţi bate mai tare, cînd îţi dai seama de fiecare milimetru pe care-l cucereşti cu sudoare, îl apreciezi”, zice un domn expert la săruturi furate.

Voice off:

Să aluneci în somn în timp ce celălalt îţi fură săruturi, a doua zi să te faci că nu s-a întîmplat nimic, şi jocul să continue la nesfîrșit. De fapt, cred că asta e toată mişcarea, dorinţa întîrziată pune în mişcare imaginaţia, tergiversarea scoate la iveală romantismul, declanşează anumite gesturi, anumite întîmpinări, anumite emoţii, apropierea în relanti te zăpăceşte, te face curios, eşti dispus, eşti în acelaşi timp temător că jocul se poate opri, e o stare continuă de curiozitate şi aşteptare. cu cît întîrzii efectul cu atît e mai apreciat.

rain rainDansatorul de tango:

Dansatorul de tango: De ce trebuie să-i mai recit din Minulescu (el crede că femeile din ziua de azi vor recitări din Minulescu) Tot acolo o să ajungem. Femeile au văzut prea mult Basic Instinct, puştoaicele din ziua de azi preferă să se treacă peste aceşti paşi.

Je: S-au masculinizat femeile?

Dansatorul de tango: nu e vorba despre o chestie care ţine de bărbaţi, suntem oameni cu toţii, evoluăm împreună.

Je: Sau involuam…

Dansatorul de tango (bîlbîindu-se): Sunt situaţii… hm, sunt situaţii în care cu siguranță… partea sălbatică… face toţi banii, sexul fără frontiere, fără complicaţii, explicaţii…

Je: Enleach the beast, cum ar veni

Dansatorul de tango: Dar parcă, uneori, vrei să duci războaie, lupte cu tine, cu vremea, cu orgoliile ei, cu vanitatea, cu ce vrei tu, ca să ajungi acolo, şi să te simţi un hero, un spiderman. Jocuri ale minţii, pretexte pentru atingeri, pentru întîlniri, la un moment dat poţi crea şi pericole, numai ca să vezi cît de departe poţi duce chestia cu sexul în cadrul unui cuplu. Şi totul începe de la un sărut… alea furate au într-adevăr ceva special… eu mereu fur de la partenerele mele de dans”

manPreoteasa

”L-am luat, l-am umflat, l-am lipit de zid, apoi eu de pieptul lui şi am coborît alene pe el. Pe urmă l-am fixat cu privirea şi m-am înfipt fără să-i cer voie. Partea interesantă era el venise cu iubita, şi-l sărutam de față cu ea. Iar el nu se putea dezlipi de buzele mele deşi aia îi înfigea privirea ca un cuţit. Eu eram un pic ameţită de la vinul roşu, dar destul de conştientă cît să-l fac să nu renunţe la sărutul ăla doar pentru nişte priviri geloase. A durat vreo 10 minute. Şi cînd m-am desprins de buzele lui, am dat şi eu o roată cu privirea, toţi tăceau mîlc. Ce-a fost în sufletul lui, nu ştiu, dar sigur nu va uita sărutul ăla. Nu ştiu nici ce-a fost în capul meu, dar tare mi-a plăcut, nu cum sărută el, ci cum îl sărutam eu pe el.”

Voice off.

Să preiei controlul şi să te bucuri de asta, indiferent de consecinţe.

Burlacul cel blînd

”Era Revelion, eram pe străzi, miezul nopţii, acum cîţiva ani şi s-a apropiat o nebună de mine, era ameţită, fericită, fiind revelion cursese ceva şampanie, ea s-a apropiat brusc şi m-a pupat. Pur şi simplu am rămas interzis. Ea a mers mai departe, eu am rămas ca prostu. Fiecare a mers pe drumul său, dar a fost mişto, o senzaţie foarte ciudată. De furat am furat şi eu de la una din fostele mele prietene, că nu voia să stea. Păi ce, era după ea ?”

waitGame On

Concluzia este ca cele mai mişto săruturi şi cele care au fost ţinute minte de-a lungul timpului au fost cele furate. Recunosc că sunt o mare hoaţă de săruturi. Am furat de-a lungul timpului sărutări de pe buze pufoase sau aspre, unele foarte senzuale, cu forme incredibile, buze tari şi morocănoase, nărăvaşe, buze amare sau foarte subțiri, din curiozitate sau de dragul de a vedea cum reacționează după aceea cineva. Dar îmi place şi să fiu luată prin surprindere. Mai ales de un bărbat pe care am pus ochii. Îmi mai plac pretextele, unii mint atît de naiv cînd vor să fie lîngă o femeie, noi ne facem că-i credem, intrăm în jocul ăsta, pentru că am rămas cu toţii încă tinerii aceia adolescenţi care visează la iubire şi care se vor doriţi, admiraţi, şi cu inimile furate… Pentru că, de fapt, asta și vrem: să iubim și să fim furați de timp pînă la loc comanda.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :