Sarah Jessica Parker – Fashion Icon

carrie satc2Am urmărit-o în sezoanele serialului Sex and The City, şi în cele două filme care au continuat serialul şi am căzut pradă, unei admiraţii definitive, pentru această actriţă, care a reuşit să devină una dintre cele mai sexy femei de la Hollywood, fără să fie o mare frumuseţe totuşi. Sarah Jessica Parker este una dintre vedetele, a cărei apariţie în public, denotă mereu un stil aparte, fiind un trend-setter adevărat. Actriţă a devenit cunoscută după ce a intrat în pielea personajului Carrie Bradshaw, rol ce i-a consacrat succesul în carieră.

Născută în 1965, Sarah Jessica Parker a debutat în televiziune la vîrsta de 8 ani, iar cariera sa avea să urmeze un traseu ascendent, atingînd punctul culminant odată cu începerea filmărilor pentru celebrul „Sex and the City”. Serialul a debutat în toamna lui 1998  şi a declanşat o adevărată revoluţie în ceea ce priveşte sexul, relaţiile, căsătoria, prietenia, şi, nu în ultimul rînd, moda. Pentru acest rol, actriţa a primit Globul de aur de trei ori, plus  patru nominalizări la premiile Emmy.

Cînd spui Sarah Jessica Parker înclini să te gîndeşti mai întîi la personajul Carrie Bradshaw, decît la femeia care interpretează rolul în sine, şi inevitabil vezi o colecţie impresionantă de pantofi, bineînţeles Manolo, haine de designer, asortate în cele mai diverse moduri. Nu ştim în ce măsură stilul e neapărat al actriţei, avînd în vedere, ca cea care s-a ocupat de imaginea ei a fost Patricia Field, dar oricum ar fi, i se potrivește.

carrie-bradshaw--zDar şi în afara pelicului, actriţa rămîne o apariţie iconică, ceea ce ne facem să credem că Sarah Jessica Parker a contribuit din plin la crearea lui Carrie Bradshaw și și-a pus propria amprentă pe fiecare ţinută în parte. Cu părul cîrlionţat sau drept, scurt sau lung, la o înălţime de doar 1,60m, Sarah Jessica Parker nu se încadrează deloc în standardele de frumuseţe impuse de Hollywood, însă cu o atenţie deosebită pentru detalii, la orice ieşire în public, micuţa actriţă a demonstrat de fiecare dată că frumuseţea nu poate fi încadrată în şabloane.

Criticii de modă au admirat-o pentru curajul de a asorta orice cu orice, fără să ţină cont de rigorile modei sau de regulile impuse de sezon. De la ea am putut învăţa că poţi asorta de minune verde cu roşu, sport cu elegant, culori neon de toate felurile şi accesorii care de care mai trăsnite, dovedind că regulile din modă sunt făcute pentru a fi încălcate.

Pe covorul roşu, actriţa a impresionat mereu prin apariţii nonconformiste în rochii foarte scurte, rochiţe de balerină sau chiar rochii lungi, foarte elegante, pe care Sarah îndrăzneşte să le poarte în ciuda fizicului mignion. Pentru toate acestea, dar şi pentru atitudinea sa în cadrul oricărei apariţii publice, în 2004, a primit din partea designerilor americani un premiu ce recompensează vedetele cu stil, în cadrul galei American Fashion Awards. Ca urmare, Sarah nu a stat pe gînduri şi a lansat, în 2005, parfumul Lovely, care s-a bucurat de mare succes în rîndul admiratorilor. Doi ani mai tîrziu, actriţa avut o apariţie ravisantă la o premieră din New York, care a dat pe spate criticii de modă, mai ales cînd s-a aflat că rochia purtată costa mai puţin de 20 de dolari. Rochia făcea parte din colecţia ei intitulată – Bitten, al cărei slogan este „Shine brightly, spend lightly” (adică „Fii strălucitoare cu bani puţini”). Vîndută exclusiv în magazinele Steve and Berry’s, colecţia Sarei doreşte să propună haine moderne şi de calitate la un preţ mic. În 2007, ca urmare a succesului înregistrat cu Lovely, Sarah Jessica Parker a mai scos pe piaţa un parfum, intitulat Covet, ce conţine note de lămîie, ciocolată, magnolie şi mosc, şi  este cel mai apreciat parfum realizat de o vedetă pînă acum.

SJP-shoesPantofi

Carrie Bradshaw este cunoscută drept o fană înrăită a pantofilor, în special cei semnaţi Manolo Blahnik.  Şi cum se putea ca Sarah Jessica Parker să nu realizeze o linie pentru faimosa firmă, după ce i-a făcut atîta publicitate în film? Colecţia îi poartă numele, iar  pe lîngă pantofi, include genţi şi jachete, cu  preţuri accesibile, între 200 şi 300 de dolari. Banii se cîştigă greu, aşa că am încercat, pe cît posibil, să creez ceva frumos, colorat şi de o calitate excelentă la un preţ rezonabil. Combinăm culori pe care oamenii nu le folosesc de obicei. Combinaţii frumoase pe care vrei să le ai” – a declarat Sarah într-un interviu.

Părul Jessicăi Parker

Un alt secret al actriţei este părul, care arată întotdeauna de milioane, iar culoarea a lansat un adevărat trend. Nu uităm moda părului ombre, mai exact estomparea graduală a culorii, de la rădăcină spre vîrfuri. Succesul acestei noi tehnici de vopsire a părului,  s-a datorat în mare parte actriţei, care a încurajat degradeul cromatic, fiind principala sursă de inspiraţie pentru  stilişti.

sarah-jessica-parker-shoe-line-nordstromCriticii de modă o menţionează după fiecare apariţie pe covorul roşu la „AŞA DA”, Sarah Parker reuşind să meargă la sigur prin ţinutele pe care le alege. Preferă în mod deosebit Oscar de la Renta, Narciso Rodriguez, Dior şi Chanel. Uneori, cînd vrea să iasă cu adevărat din tipare, şochează audiența prin ţinute total extravagante şi originale…

Din 1998 pînă în prezent, Sarah a pornit o revoluţie vestimentară, ne-a făcut cunoştinţă cu Manolo şi ne-a făcut să bem Cosmopolitan. Alături de Audrey Hepbun, Marilyn Monroe sau Liz Taylor, Sarah Jessica Parker va fi mereu cunoscută pentru stilul său vestimentar … fabulos!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :