Săptămîna Națională a Voluntariatului – Curcubeul cunoașterii

medgidia3De luni, 9 mai, se desfășoară Săptămîna Națională a Voluntariatului și la Medgidia. A ajuns deja la a 10-a ediție și după o conferință de presă în cadrul căreia s-au prezentat toate asociațiile de voluntari din municipiu (și nu sunt deloc puține) organizatorii – Serviciul de Asistență Socială din Cadrul Primariei Municipiului Medgidia, în colaborare cu aceste asociațiile – au propus comunității o serie de activități, cu scopul de a-și face cunoscute activitatea. S-a pus accentul, mai mult ca alte dăți, pe comunicarea activităților, pe crearea unei relații bune cu mass media, ca factor principal de legătură între public și cazurile grave care au nevoie de ajutor.

La aceste acțiuni au participat oameni interesați de ajutorarea cazurilor sociale și personalități publici, îndrăgite de comunitate. Directorul Școlii Generale ”Lucian Grigorescu”, dna Sorina Eftimi, a optat pentru acțiunea ”Îmi pasă de comunitatea mea”, care presupune ajutorarea unui număr de 10 familii defavorizate/ persoane vîrstnice din Municipiul Medgidia.

Ieri, la ora 12.00, la Casa de Cultură I.N. Roman, profesori și liceeni de la Colegiul Tehnic ”Dragomir Hurmuzescu” și de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, au participat la acțiunea ”Cine sunt eu?” organizată și coordonată de dna psihoterapeut Marcela Arsene și Oana Paraschiv de la asociația Curcubeul Cunoașterii. Scopul activității din 10 mai a fost tocmai acela de a atrage atenția asupra pericolului unei comunicări deficiente între oameni, integrarea adolescenților într-un mediu prietenos, creat printr-o bună cunoaștere a trăsăturilor individuale de personalitate. S-a vorbit foarte mult despre încurajare, iar profesorii de la cele două licee au luat cuvîntul, inspirîndu-i pe elevi cu exemple din viața lor profesională și personală. Un rol motivațional l-a avut și dna Luminița Vlădescu, actualul viceprimar al municipiului Medgidia, vorbind despre importanța comunicării în absolut toate domeniile de activitate: în vînzare, în turism, în domeniul bancar, în orice profesie și-ar alege-o cineva, dar mai ales în politică, ca să nu mai pomenim de împletirea tuturor acestor domenii.

Concluzii: salutare aceste activități în care se pune accentul pe motivație, dezvoltarea creativității, imaginației și, mai ales, a unei interrelaționări eficiente. Adolescenții au mai mult decît oricînd nevoie să comunice dincolo de rețelele digitale, au nevoie să socializeze dincolo de paginile de socializare și mai ales sunt la acea vîrstă delicată a adolescenței în care încurajarea face mai mult decît o sută de teme de memorare. Dacă ajută asta mai mult comunitatea unde trăim? Evident. Fără comunicare nu există nimic.

foto: www.alphamedia.ro

Zully Mustafa

După ce am lucrat în presă vreo 20 ani, dar și ca învățătoare și profă de franceză și engleză timp de 7 ani, m-am dedicat din 2007 exclusiv scrisului și călătoriilor. Primul roman a fost “Strugurii s-au copt în lipsa ei”. Au urmat “Nopți orientale” și ”Al treilea călător”. Plus altele pentru copii. În prezent, călătoresc des, traduc filme turcești și-mi pregătesc următoarele romane. Din cînd în cînd, mai scriu și pe aici. Dacă ai de gînd să comentezi, fă-o civilizat și doar dacă ai ceva de spus. Dacă nu, așteaptă-te la un răspuns pe măsură și ia viteză.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :