Sado-maso, bondaj și alte nebunii sexuale

leaga-ma bineDacă tot suntem în perioada putem adăuga puţină sare şi piper relaţiei noastre, cu condiţia să înfigem furculiţa unde trebuie. Sau putem refuza să discutăm cu partenerul nostru despre cătuşele şi cravaşa din sertar şi astfel, lucrurile devin simple pentru unii din noi, divizând oamenii în două categorii: cea a oamenilor normali şi cea e dereglaţilor.

Născut din publicitate şi din mediul socio-cultural, sadomasochismul nu mai are o graniţă clară, decât în cazul sadismului psihopatic, cum ar fi violul sau a obsesiilor care pot acapara complet o persoană. Fie că ne-am născut cu o înclinaţie spre violenţă sau plăcere prin durere, fie că am fost influenţaţi de factorii de mediu, fericirea în cuplu depinde de satisfacerea dorinţelor noastre.

Când unul din noi nu intră-n joc

Dacă dorinţa stăpânului sau sclavului de a-şi păstra partenerul fără astfel de înclinaţii este mai mare decât capriciile sexuale, atunci acesta poate fi reprogramat cu ajutorul unor tehnici NLP şi înlocuite vechile obiceiuri, care îl pot marginaliza, cu unele ce nu îi afectează viaţa de cuplu. În cazul în care partenerul conservator nu vrea să piardă atenţia celui considerat a fi pervers, atunci poate intră în joc, cu condiţia să stabilească încă de la început care sunt limitele.

Pentru că imaginaţia îmi guvernează viaţa, detest cuvântul limita. Şi totuşi, jocurile sado-maso împinse către absurd au adus pe prima pagină a ziarelor vedete sufocate în camere de hotel. Adulţii care intră în joc trebuie să ştie că, deşi ceea ce fac nu se încadrează în patologic, poate deveni riscant dacă jocul tinde să devină obsesie sau dacă nu sunt familiarizaţi cu practicile bdsm.

Cei care n-au mai încercat sadismul, masochismul sau bondajul, trebuie să ştie că sadicul îşi obţine plăcerea ordonând sau acţionând agresiv, masochistul prin autoagresivitatea sau supunere, iar bondajul presupune legarea membrelor cu sfori, cătuşe, eşarfe sau alte accesorii, acest lucru sporind plăcerea în timpul relaţiilor sexuale. Nu îţi voi da exemple de jocuri sado-maso, internetul e plin deja de clipuri, ba chiar şi de cursuri în domeniu. Te poţi şcolariza lejer, dacă împreună cu jumătatea aţi hotărât să încercaţi rolurile de stapan-sclav.

Perversiunea care aduce echilibrul într-o relaţie

Sadomosochismul este practicat de foarte multe cupluri în varianta soft şi poate salva o relaţie obosită. Hainele din latex, ordinele sau cătuşele fac parte din cotidianul multor vieţi conjugale. Această formă regresiva de schimb amoros de multe ori nu se doreşte a fi vindecată, ci eventual domolita. La fel cum plăcerea sexuală a femeilor este condamnată în unele triburi şi considerată o formă de frivolitate în trecut sau cum dependenta de sex a bărbaţilor e privită deseori, în societatea actuală, ca o virtute, e greu să catalogăm sadomasochismul ca fiind patologic, fără a analiza mai întâi contextul în care a apărut sau care-i sunt limitele atunci când este practicat. Cuplurile sado-masochiste pot fi unele dintre cele mai stabile şi fidele tocmai pentru că deschide porţile unor plăceri pe care sexualitatea normală nu le descoperă şi pentru că, prin detaşarea de inhibiţii, duce la o comunicare sexuală mai bună.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :