Run, Baby, Run

11987021_530783090410262_2405332653284637309_nCine nu s-a fript cu o primă întîlnire numai bună de a trece drept scenariul unei comedii de prost gust? Ştiţi care, genul celor care încep frumos, cu fluturaşi în stomac şi se termină cu un “ce bine că s-a încheiat şi am scăpat de el”. Există, totuși, şi povești de succes care ar trebui să vă încurajeze să continuați să vă încercați norocul în dragoste. Prima impresie este cea mai puternică şi durează, de cele mai multe ori, pentru mult timp. Însă nu doar prima voastră impresie ar trebui să vă preocupe, ci şi prima impresie pe care v-o lasă el. Şi ca să nu vă mai mai pierdeţi timpul preţios, iată cele cinci tipuri de bărbaţi care ar trebui să vă pună pe fugă de la prima întîlnire:

Ancoratul în trecut 

Dacă îţi menţionează o dată, în treacăt, ceva despre ex-a lui, să zicem că îi poţi trece imprudența cu vederea. Dar dacă o face de două sau mai multe ori, e clar că amintirea acelei minunate făpturi este încă trează în mintea lui; altfel, de ce ar vorbi despre ea,cu tine, o proaspăt cunoscută pe care ar putea-o impresiona într-un fel mai plăcut? Dacă simte nevoia să se răcorească despre fostele lui relaţii, să o facă în biroul unui psiholog, cu mama, prietenii sau sora lui, nu cu tine. Tipul acesta probabil se află în căutarea unui “pansament” şi nu a unei noi relaţii. În plus, cine ar vrea să trăiască în umbra ex-ei? Căci cam acolo îţi va fi locul dacă prima întîlnire începe aşa.

11949476_1673727299510397_6644216008639766914_nCucubau de Noapte 

Acest tip de bărbat va încerca să te “agaţe” seara sau mai rău, noaptea. Îţi textează de obicei spre seară şi te invită la el acasă chiar dacă nu te cunoaşte de foarte mult timp. Cum ce să faci în cazul ăsta? Flit. N-ai sta tu mai bine la tine acasă cu o pungă de popcorn în braţe şi un film bun la televizor? Pentru că ce vrea el de la tine este un singur lucru, iar acesta are legătură cu sexul de rutină. Aceeaşi pasăre de noapte te mai poate invita la o băutură (sau mai multe), aşteaptă să te ameţeşti puţin după care îţi menţionează, în treacăt sau nu, că locuieşte în apropiere. Un alt scenariu care înseamnă acelaşi lucru: n-are chef să te romanţeze la lumina zilei, ci să te dezbrace la miezul nopţii (fără pic de tact sau vreun alt interes pentru tine).

Neseriosul 

El face afirmații de genul „într-adevăr nu caut ceva serios chiar acum” sau „eu nu sunt un material bun de iubit/soț”. Consideră-te norocoasă dacă îţi spune acest lucru la prima întîlnire. Nu-ţi pierde timpul dacă vrei o relaţie serioasă, ci scăpa repede de el! Mai bine mai devreme, decît mai târziu. Şi sigur ai vreo prietenă care a încercat deja, în van, să transforme o astfel de relaţie în ceva mai serios. Dacă el zice „nu vreau o relație acum„, este încercarea lui de a fi politicos şi de a nu-ţi spune în faţă „nu vreau o relație cu tine.” Pentru binele tău, apreciază-i sinceritatea şi… fugi!

IMG_9491Papagalul vorbitor 

Dacă la prima întîlnire, tipul acesta vorbeşte în continuu sau îşi verifică ultimul răcnet de telefon din 5 în 5 minute, e pentru că îl plictiseşti sau lipsa lui de interes faţă de întîlnirea voastră e atît de mare încît nu se mai chinuie să o ascundă. Probabil că în timp ce butonează de zor, dă like-uri altor naive ca tine sau textează următoarelor lui victime. Dacă nu are vreo urgență, nu există vreo scuză pentru a-şi utiliza nonstop smartphone-ul la prima întîlnire. O singură excepție ar fi acceptată: dacă ar încerca să-ți arate ceva amuzant pe telefon (cum ar fi un videoclip YouTube sau o poză nouă a căţeluşului său). Altfel, ridică-te şi du-te acasă, tu ai standarde mai înalte.

Parazitul 

Cu toate că suntem în secolul 21, iar femeile lucrează cot la cot cu bărbaţii, uneori pe salarii mult mai mari decît ale lor, cavalerismul nu este încă mort (contrar credinţei populare). Aşa că acordă atenţie şi subiectului bani. Nu te aştepta neapărat ca el să îţi plătească o cină de cinci stele, este chiar politicos şi modern să îi oferi jumătate din factura cinei primei întîlniri, dar fii atentă la fraze de genul „sunt între două locuri de muncă acum” sau orice referiri generale cu privire la situația sa financiară precară. Dacă tipul a trecut de vîrsta adolescenţei (sau nu studiază pentru al treilea master), dacă nu are un job stabil, poate chiar şi o mașină, dacă locuiește cu părinții săi, toate acestea pot indica lipsa lui de ambiție. Aminteşte-ţi că cele mai multe divorțuri sau rupturi de relaţii serioase se întîmplă din cauza problemelor financiare. Dacă el nici măcar nu-ţi poate plăti o cafea la prima întîlnire, cu siguranţă are probleme şi mai mari de-atît. Acelaşi sfat am şi pentru tine: FUGI cît poţi de repede!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :