Rochii de vis desprinse din basmele arabe

content-imagesNu mai este nici un secret motivul pentru care au strălucit, la propriu şi la figurat, Jennifer Lopez, Chanel Iman, Sofia Vergara (pe covorul roşu al mega evenimentului Vanity Fair Oscar Party) sau Rita Ora la Brit Awards la începutul acestui an. Vedetele au purtat rochii ameţitor de frumoase din colecţia primăvara-vară 2015 semnată Zuhair Murad, designerul libanez care a cucerit lumea modei încă de la prima sa apariţie pe podiumurile de la Roma în 1999. De-a lungul anilor, creaţiile sale vestimentare luxuriante au fost purtate şi de alte numeroase nume celebre precum Beyonce, Marion Cotillard, Taylor Swift, Carrie Underwood, Ivana Trump, Katy Perry, Christina Applegate sau Vanessa Williams în cadrul unor evenimente cu nume sonore: Premiile Oscar, Globul de Aur sau Miss Universe.

Spiritul creator al lui Zuhair Murad pare a nu avea limite, rochiile sale din mătăsuri preţioase, dantele, broderii fine şi voaluri putând transforma orice femeie într-o adevărată divă. Modelele sale distincte, sofisticate, exprimă luxul, grandoarea şi opulenţa lumii mirifice a Orientului Mijlociu, o lume din care designerul se şi inspiră mai tot timpul. Cu fiecare nouă colecţie, asistăm vrăjiţi la şi mai multă strălucire, poezie şi candoare absolută.

zuhair-murad-couture-ss13-014_CARochiile Zuhair Murad par a fi turnate pe siluetele frumoaselor lumii, iar finisajele moderne, structurile unice şi tehnicile de broderie spun basme cu zâne, poveşti de dragoste şi pasiune desprinse parcă din «1001 Nopţi». Deşi preţurile creaţiilor sale sunt exclusiviste, designerul s-a situat rapid în topul celor mai iubiţi şi căutaţi creatori de modă din lume. Şi pentru că nu orice femeie îşi permite să plătească mii sau chiar zeci de mii de dolari pentru o rochie semnată de celebrul creator de modă, Murad a colaborat în urmă cu ceva timp cu Mango Group astfel luând naştere linia Mango by Zuhair Murad – un succes absolut dacă judecăm după faptul că aceste creaţii (mai accesibile ca preţ) au fost vândute într-un timp record în toate magazinele Mango din lume.

Tot inspirate din luxul opulent al lumii arabe sunt şi rochiile de mireasă Zuhair Murad. Voaluri suprapuse, broderii preţioase, dantelă, aplicaţii supradimensionate, broşe cu bijuterii, cristale şi tăieturi asimetrice sunt doar câteva dintre ingredientele prezente în procesul de creaţie al celebrelor sale rochii pentru cea mai importantă zi din viaţa unei femei. Deosebit de elegante, unice şi moderne, rochiile de mireasă Zuhair Murad oferă o varietate largă de lungimi şi modele, de la croieli minimaliste la rochii de prinţesă şi tip sirenă, de la modele extravagante, transparente şi îndrăzneţe la rochii mai simple, dominate de dantelă romantică şi binecunoscuta centură aurie.

article-0-188C7B4800000578-7_634x870Culorile, texturile şi tiparele rochiilor Murad au dat un suflu proaspăt eleganţei feminine şi nu de puţine ori defilările de modă ale designerului au oprit respiraţia şi celor mai exigenţi critici de modă. Renumit pentru creaţiile sale extravagante şi somptuoase, numai bune de covorul roșu, creatorul de modă a dezvăluit în numeroase ocazii că munca la o colecţie haute couture nu este deloc uşoară şi uneori lucrează între 300 şi 1000 de ore la o rochie spectaculoasă.

Zahir Murad mai afirmă că, atunci când porneşte producţia unei no icolecţii, trăieşte într-o lume fără reguli, unde imaginaţia sa este lăsată liberă, însă nu ar atinge performanţele de astăzi fără foarte multă ambiţie şi dedicaţie. Şi îl credem pe cuvant pentru că fiecare prezentare de modă Zuhair Murad este o rapsodie spectaculoasă de elemente delicate și detalii curajoase, un mix de tradiţional şi lipsă de prejudecăţi admirat la maxim şi după care oftează doamnele mult timp după închiderea cortinei.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :