Remedii naturale pentru îngrijirea pielii

Peeling, hidratare, catifelare!

 Să ne îngrijim pielea presupune, pe de-o parte, tratarea ei împotriva celulitei şi a vergeturilor, iar, pe de altă parte, peeling-uri şi hidratare. V-ați săturat de tratamente scumpe şi fără rezultate? Iată aici câteva remedii naturale, la îndemâna oricui.

CAFEINA. Dacă ai probleme cu celulita, este bine să păstrezi zaţul de cafea după scurta vizită a prietenelor tale. Este un remediu foarte bun pentru îngrijirea pielii, la care apelează chiar şi de vedetele de la Hollywood. Se foloseşte cald, dar nu fierbinte, frecându-se zonele afectate de celulită cu o mănuşă aspră sau burete aspru de baie, până când zaţul va cădea. După duș, foloseşte o cremă anticelulită care să conţină: iod, iederă şi cafeină. Pentru rezultate cât mai bune, este indicat (pentru început) să faci acest procedeu de 2 ori pe săptămână.
IEDERA. Este o plantă ce are rolul de a destinde tegumentul, calmează durerile şi nodozităţile pielii, redându-i fermitatea şi elasticitatea. Iată cum se foloseşte: într-un litru de apă se fierb 200-300g planta timp de 2 ore. Această soluţie se foloseşte tot călduţă. Se udă compresa în ea şi se aplică pe zonele cu celulită, se lăsă să acţioneze o oră, după care se aplică o nouă compresă. Este ideal să faci săptămânal 3 ore de împachetări cu astfel de comprese, după ce, în prealabil, ai făcut un duş şi peeling corporal pentru a deschide porii şi a lăsa substanţa să pătrundă mai adânc. După aplicarea compreselor umede, te poţi înfolia, transpirând în acelaşi timp.
FRUNZA DE VIȚĂ DE VIE. Este recomandată viţa de vie roşie, dar e bună şi cea normală.
Într-un litru de apă se fierb 50g frunze de viță. După un duş fierbinte, se aplică frunzele pe zonele cu probleme şi se infoliază pentru o oră, apoi nu se clăteşte zona, ci se şterge uşor. Ulterior, se aplică creme hrănitoare.
ANANASUL. Tulpina ananasului este bogată în bromeliana, o enzimă antiinflamatorie ce favorizează resorbţia edemelor. Se recomandă capsule de ananas sau fructe (simple sau din compot).
 COADA CALULUI. Această plantă se pune la macerat 24 de ore. Ceaiul de coada calului ajută la eliminarea toxinelor şi a apei reţinute în ţesuturi, având rol diuretic.
Și nu uita de sfatul Damei de Verde: fii naturală! Fii sănătoasă!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 11 mai 2013

    […] Nu e nevoie să cheltui sute de lei pe o mască facial sau pe tratamente spa destul de costisitoare cînd ai destule ingrediente în bucătăria ta. Pentru asta poţi să reciteşti articolul lui Eleny despre “Remedii naturale pentru îngrijirea pielii”. […]

Comentează :