Ramesh Badya și lupta împotriva stresului

Director al unei publicații de sănătate, Healing Plus, fondator al Alternative Medical Council Calcutta și personalitate a lumii medicale din India, Ramesh Baidya ne-a spus, într-un scurt interviu, cum putem vindeca, în mod natural, cancerul, cum putem combate stresul de zi cu zi și ce înseamnă medicina alternativă.

Domnule Baidya, ştiu că aveţi mai multe specializări, de ce aţi ales dintre toate medicina alternativă ?
R: Medicina Complementară  este folosită de secole în țara mea, precum și în multe alte țări. În acest tip de medicină, se pune accent pe tratamentul holistic, individual și de prevenire.
Acest tip holistic de tratament există dintotdeauna, fie utilizat separat sau ca supliment al altor metode de tratament tradiţionale.  Cred că ar trebui, în primul rînd, să încercăm să ne menţinem o stare de sănătate optimă şi să nu lăsăm stilul de viaţă să ne ducă la medic. Acesta a fost şi este ţelul meu: să promovez și să duc mai departe această tradiție veche. Și să contribui în mod semnificativ la serviciile de sănătate la nivel mondial. Toată viața mea este dedicată atingerii acestui scop.

Cînd  ați fondat AMCC și care este scopul principal al acestei instituții?
R: Obiectivul meu a fost întotdeauna să furnizez trei servicii de bază și anume: de educație, de îngrijire a sănătății și a dezvoltării socio-economice pentru concetățenii mei, cît şi la nivel mondial. Încă de la începutul anilor 1985 am început mișcarea holistică, prin promovarea unor metode alternative de vindecare. Mi-am dat seama că lucrurile trebuie făcute într-un mod mult mai organizat pentru a ajunge la oameni în scară largă. Afilierea la Medicina Alternativa în anul 1991 m- a ajutat în această misiune. Imediat după aceea, Alternative Medical Council Calcutta a fost înfiinţat. Am început diseminarea metodelor de vindecare holistică prin cursurile mele, predate prin Alternative Medical Council Calcuta. Scopul nostru principal este de a materializa conceptul de „sănătate pentru toți”, prin promovarea și răspîndirea metodelor alternative de tratament printr-o abordare holistică.

Ce cursuri le poate oferi AMCC studenților români ?
R: Alternative Medical Council Calcuta oferă cursuri în domeniul medicinei holistice, la nivel de certificat, diploma, licenţă și post universitare, care pot fi predate şi la distanță.

Ce condiții trebuie să îndeplinească studenții români pentru a se înscrie într-un program de masterat sau de doctorat?
R : Programele de doctorat sunt bazate pe cercetare şi, pentru a se înscrie, viitorul student trebuie să prezinte dovada că a absolvit un masterat în acest domeniu sau să aibă 10 ani de experiență în practici terapeutice alternative.
Există mai multe legende cu privire la metodele alternative de tratament. Putem vorbi cu adevărat despre vindecarea cancerului ?
R: Există o zicală în tratamentul alternativ că, dacă poţi ucide un gîndac de bucătărie, poţi ucide şi o boală. În principiu, orice afecţiune este cauzată de un dezechilibru în armonia minte – trup – spirit. Prin urmare, dacă armonia este restabilită, se poate combate orice boală. Metodele alternative de tratament funcţionează prin restaurarea acestei armonii vitale.
Care este, în opinia dumneavostră,  boala numărul 1 în zilele noastre și cum poate fi tratată de medicina complementară?
R: Boala este o consecinţă a stilului de viață modern. Lipsa timpului, presiunea socio-economică și obiceiurile alimentare improprii ne fac sensibili în faţa bolilor. Aşadar, nu există nicio altă opțiune pentru oameni, decît să se întoarcă la natură, pentru confort şi o stare de bine. Medicina alternativă ajută la crearea echilibrului între stilul de viaţă rapid și restaurarea energiei vitale. Ne putem feri de boală prin adoptarea unor metode alternative simple, cum ar fi yoga sau meditația.

Ce putem face împotriva stresului, principalul dușman al sănătății noastre?
R: Stresul este un inamic propriu stilul de viață modern, care atrage după sine multe boli.
Urmînd metodele de tratament holistice, se poate depăși complet stresul și putem trăi o viaţă lungă şi sănătoasă. Viaţa fără stres înseamnă libertate şi fericire, şi mai ales sănătate. Putem scăpa de stres doar cu ajutorul acestor metode de tratament alternative.

Care este avantajul  medicinei alternative faţă de medicina clasică, tradiţională?
R: Medicina Alternativă este o parte din medicina tradițională. Ele nu sunt separate. Chiar și medicina chineză tradițională este o parte din Medicina Alternativă.

Ce sfat le daţi cititorilor Mala Hierba, cum ar fi indicat să-şi trăiască viața pentru a se menţine sănătoşi?
R: Secretul vieții sănătoase este să fim în permanență în legătură cu sinele nostru interior. Fericirea se află înăuntrul nostru, nu în afară.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :