Putem scăpa de vampirii energetici?

witch parkingRecunosc că atunci cînd auzeam de vampiri energetici mă amuzam gîndindu-mă că ne putem apăra de atacurile lor cu usturoi şi apă sfinţită. Acum, obosită să-i gonesc ca pe muşte, sunt mai radicală: le-aş înfige un ţăruş energetic în inimă, apoi le-aş da un brînci în aură, să fiu convinsă că am scăpat de ei.

Vampirii sugători de energie sînt 7, la fel ca chakrele. Iată:

1. Acel vampir căruia îi dai vestea că te-ai angajat şi îţi spune că nu vei primi salariul la timp. Sau  la vestea că te-ai căsătorit îţi va spune cu convingere că toate căsniciile duc la divorţ.

2. Vampirul Gică Contra. Te seacă de energie contrazicînd sau interpretînd tot ceea ce spui. Acea persoană care scrie greşit gramatical şi în faţa căreia, dacă încerci să-ţi susţii cu argumente părerea, îţi va spune că DEX-ul e învechit, pe google sînt multe prostii şi, în final, că eşti urît sau gras.

3. Următorul tip de vampir îţi poate fi prieten sau rudă. Misiunea lui este să te desconsidere constant. Cu cît e mai apropiat, cu atît mai mult îl supără succesul tău. Îţi va spune că ai avansat la serviciu doar pentru că şefului îi plac ochii tăi, că doar te cunoaşte el şi ştie ce-ţi poate capul, dar nu va dura mult pentru că şefii se vor schimba, sau că ai intrat la Medicină doar pentru că examenele sunt mai uşoare ca înainte, că ai luat permisul din prima doar pentru că ai nimerit biletul norocos.

4. Vampirul care se bucură că ai şi tu 4 restanţe la facultate, sau că te-a părăsit şi pe tine iubitul, sau că ai făcut şi tu datorii la întreţinere. Acesta e cel care spune cu încîntare că tineretul României e sortit neîmplinirilor, că maidanezii vor fi ucişi şi femeile merită să fie bătute.

sisters35. Vampirul binelui. Se zice că e greu de identificat, eu cred că îl poţi vedea din prima. E mereu cu zîmbetul pe buze, acelaşi care-ţi va spune că ţi-a furat iubita sau slujba, tot cu zîmbetul pe buze. Prietenia cu el e forţată. Îşi amestecă nasul în treburile tale şi pare să-ţi ia de pe umeri toate greutăţile, pînă cînd e în viaţa ta ca la el acasă. Apoi te trezeşti că schimbă mobila „la el acasă”, aşa cum îi convine.

6. Lipitoarea – obositorul de care nu mai scapi. Cel care te ţine de vorbă la telefon o jumătate de oră fără să spună nimic interesant, cel care te întreabă de zece ori în fiecare dimineaţă, pe messenger, ce mai faci, cel care se autoinvită la tine, deşi îi spui că faci curat. Autodeclaratul prieten care nu-ţi oferă nimic, dar te oboseşte cu prezenţa sa.

7. Cel care îşi acuză partenerul, părinţii şi societatea pentru situaţia în care se află. Cel pe care vrei să-l ajuţi, fără să ştii că doreşte să îşi joace rolul toată viaţa. Nu se rezumă la mizeria lor, vor încerca să facă deranj şi în cuplul tău, în famila ta, în colectivul de muncă sau grupul tău de prieteni. Nu pentru că te urăsc, ci pentru că le place drama. O dată ce te-ai prins că se preface, îşi va căuta alt salvator de care nici măcar n-are nevoie.

alergieAcestor vampiri le-aş adăuga o specie de care m-am lovit deseori: vampirul energetic virtual. Acest (sub)gen este cel care nu are nevoie să stea lîngă tine ca să te secătuiască de putere. E acel prieten virtual care nu m-a văzut niciodată în viaţa reală, dar mă apelează de cîte ori mă conectez la chat şi îmi reproşează că nu îi răspund cu acelaşi entuziasm. Şi cu cît îi răspund mai des, cu atît mai multe motive de nemulţumire îi creez. Dacă apar online e supărat că nu îi vorbesc, dacă nu apar crede că îl evit. Intervine cu neruşinare în discuţiile mele cu prietenii reali ca şi cînd el, un purice agramat, s-ar afla dintotdeauna în mîna mea de prieteni stabili.

În puţinele dăţi în care le-am răspuns, vampirii virtuali m-au făcut să mă simt ca şi cînd, după ce am pierdut avionul către Paris, a început şi ploaia şi au trecut şi două maşini care m-au umplut din nămol din cap pînă-n picioare, iar singurul magazin din zona din care aş fi putut cumpăra apă şi ceva de mîncare s-ar fi închis în nasul meu. Soluţia a fost simplă în cazul meu: delete şi block, apoi o ieşire cu prietenii mei puţini , care nu-mi sug energiile, ci consumă doar bere sau suc.

Efectele atacurilor energetice:

-migrene sau dureri de cap

– dezechilibru şi ameţeală

-oboseala cronică, epuizare, senzaţia de pierdere a energiei fizice şi psihice

-simţuri confuze

good bad-deprimare, iritabilitate, negativitate, disperare, pierderea încrederii în sine

-insomnie sau somnolenţă accentuată

-probleme de sănătate ce apar din senin, ce se pot transforma în boli cronice

Metoda pe care aş recomanda-o pentru a ne reface în urma atacurilor energetice e Reiki, care va restabili armonia în corpul şi psihicul tău. Despre cum se desfăşoară o şedinţă Reiki îţi voi spune într-un alt material. Pînă atunci, încearcă să identifici vampirii şi să-i scoţi din viaţa şi din listele tale.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :