Pulpe de pui în sos de roșii

Pulpe de pui în sos de roșii (cu cartofi natur și salată de varză) 

Timp de pregătire: 10 min
Timp de preparare: 30-40 min
Pentru 4 porții
 
 
Ingrediente
4 ciocănele de pui
O legătură ceapă verde sau o ceapă mai mare albă
O cutie roșii mărunțite sau 3-4 roșii decojite și zdrobite
Jumătate pahar vin roșu
1 linguriță de zahăr
Sare, piper, busuioc uscat
4-5 cartofi
Jumătate de varză
1 legătură mărar
 
Într-o cratiță, în 2 linguri de ulei, se călește ceapa cu lingurița de zahăr, cât să se aurească. Se adaugă ciocănelele de pui crestate în mai multe locuri, pentru a se pătrunde mai ușor. Se călesc bine pe toate părțile, amestecând continuu, să nu se lipească. După câteva minute, se adaugă apă cât să fie acoperite pulpițele cam la jumătate. Se pune un capac și se lasă la foc mediu, verificând și amestecând din când în când și întorcând pulpițele de pe o parte pe alta. După 20-25 de min, se adaugă roșiile, sarea, piperul, busuiocul și vinul. Se mai lasă 5-7 minute, fără capac și se amestecă ușor, până opriți focul. Puteți verifica dacă e pătrunsă carnea cu o furculiță sau un vârf de cuțit.
 
Între timp, cartofii tăiați se fierb în apă cu sare, când sunt făcuți se scurg și peste ei turnăm un pic de ulei și presărăm mărar.
Varza se toacă mărunt, se freacă bine cu un pic de sare, apoi ulei, mărar și se acrește cu un strop de oțet sau lămâie, după gust.
O pulpiță cu sos, câțiva cartofi și o lingură de salată de varză, acompaniate de un pahar de vin roșu. Ce-ar mai fi de adăugat? Poate doar o companie plăcută.
 
 
🙂 Mala Hierba recomandă :

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :