Primavara din tine

flower powerPrimăvara a început deja să mă gâdile cu freamătul ei; nu a venit încă, dar ştiu când îmi pâlpâie în suflet pentru prima dată într-un nou an pentru că mă trezesc cu un dor imens de mare, de soare, de cântec de păsări, de miresme de flori, de dorinţa de a trăi şi altfel decât încătuşată în norme, treziri bruşte şi responsabilităţi robotizate. Nu sunt o rebelă, prin definiţie, dar primăvara, în general, fac cele mai mari schimbări din viaţa mea…

Primăvara asta se poartă sinceritatea, sinceritatea faţă de propia persoană, în special. Este atât de eliberator să recunoşti cine eşti cu adevărat, cu lumini şi umbre, cu poveştile şi fluturii tăi, cu oazele de bucurie din suflet şi fântânile de disperare din minte. Îmi place să văd în jurul meu femei curajoase, să le observ cum trăiesc, fără frici şi fără ruşine. Ne izolăm de foarte multe ori crezând că nu suntem demne de multe lucruri sau nu merităm să primim exact ceea ce ne dorim cu adevărat. Ce închisori îngrozitoare ne putem construi uneori!

Şi pentru că tot suntem sărbătorite azi, iar primăvara este timpul scuturării cojoacelor ponosite (fizice şi spirituale), ce-ar fi să nu (mai) aşteptam flori azi, ci să înflorim singure, din interior către exterior? Cum? Simplu! Să năruim pereţii propriilor celule, să ne vedem inocența de copii ai acestui mare şi frumos Univers, să ne vedem frumoase, pe dinăuntru, chiar şi aşa, în nebunia dorinţelor şi viselor noastre. Să ne simţim atrăgătoare (chiar şi fără tocuri sau machiaj, cu părul prins într-o coadă de cal, îmbrăcate în pijamale). Să nu mai avem nevoie de artificii sau justificări pentru a fi sincere cu noi şi ceea ce ne dorim de la viaţă. Să ne reamintim că merităm exact ceea ce ne dorim, că avem acest drept încă de la naştere, nu trebuie să-l dobândim sau să cerem permisiunea cuiva. Ce binecuvântare să ştii exact cine eşti şi ce vrei, indiferent de circumstanţe!

panselute1Iar dacă tot nu ştii de unde să începi cu primăvara din tine…

  • Ia-ţi o vacanţă doar pentru tine şi gândurile, visele, aspiraţiile tale. Nu te simţi vinovată că o faci. Familia, prietenii, şefii, colegii – care te apreciază şi te iubesc cu adevărat, te vor înţelege. Cu gândurile, spiritul şi inima mai liniştite, iubirea, aprecierea şi darurile sufletului tău pentru ei vor fi cu atât mai valoroase după această vacanţă bine-meritată!
  • Priveşte înainte cu încredere şi bucurie, indiferent de rascrucea de drum în care te afli acum. Din inerţia unui loc în care eşti nefericită sau stagnezi de mult timp, nu poţi clădi nimic mai bun, ci, eventual, poţi doar accentua tristeţea şi frustrarea.
  • Fii Sursa schimbărilor din viața ta. Nu mai aştepta ca un prieten sau familia să te ajute, nu te mai pierde în detaliile luptelor tale interioare, nu face din suferinţa altora – suferinţa ta, ci mai bine implică-te conştient în schimbările pe care vrei să le faci în viaţă. Dacă îţi îndrepţi atenţia spre ceea ce vrei să schimbi sau să reclădeşti, de pe un plan mai înalt al conştiinţei tale, vei fi uimită de ceea ce poţi realiza.
  • Numără-ţi prietenii adevăraţi şi întreabă-te: pe câţi ai conta sau i-ai suna cu încredere într-o situaţie de viaţă şi de moarte? Dacă îţi dă cu plus bucură-te mai des cu aceştia, dacă îţi dă cu minus, binecuvântează-i şi mergi mai departe. Un prieten adevărat este cadoul pe care i-l faci propriei persoane. De câte ori te-a bucurat un cadou reciclat sau pentru care a trebuit să implori?
  • Fii prezentă în fiecare clipă a vieţii tale. Te doare ceva ACUM? Nu mai fugi de durere! Stai acolo, ascult-o, priveşte-o în ochi, simte-o cu toată fiinţa ta, consum-o şi mută-te când eşti gata să o faci. Doar aşa nu vei căra o durere înnăbușită după tine, o viaţă întreagă. Te bucura ceva ACUM? Simte bucuria cu toată fiinţa ta, lasă telefonul sau camera foto din mână şi BUCURĂ-TE din plin de clipa aceasta, las-o să te învăluie, să te umple, să îţi inunde întreaga fiinţă şi simte cum bucuria aceea deplină îţi întăreşte speranţele, sufletul.
  • primavaraÎncearcă să nu mai dai atâta putere grijilor. Îngrijorarea porneşte întotdeauna din minte şi planurile ţesute de ea, uneori, fără nici o rădăcină reală. Mintea este un instrument pe cât de inteligent, pe atât de trufaş. Folosită corect, ne poate aduce beneficii, însă folosită pentru griji imaginare, te poate distruge, te poate folosi până la epuizare. Don’t worry, be happy!

Primăvara asta, după cum spuneam, se poartă sinceritatea, mai ales sinceritatea faţă de propia persoană. Poart-o la butonieră încă de azi şi poate, cine ştie, ţi se va lipi de suflet pentru totdeauna.

LA MULŢI ANI tuturor cititoarelor noastre, oriunde v-aţi afla!

Un 8 Martie la fel de frumos ca şi voi!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :