Prima listă de Moși și Anul Nou

hello decemberSe apropie sărbătorile de iarnă; Moş Nicolae, Moş Crăciun şi Anul Nou îşi fac deja loc în gîndurile şi inimile noastre. Ce poate fi mai frumos în această perioadă decît suflul nou pe care anticiparea sărbătorilor ţi-l aduce în suflet, zumzetul „de bine” pe care îl simţi în întreaga fiinţă?

Iubesc această perioadă a anului cînd timpul se contractă (dacă eşti la vînătoare de cadouri) sau se dilată (cînd te gîndeşti deja la cei dragi pe care îi vei avea alături în aceste zile speciale). Iubesc mirosul de brad, decoraţiunile oraşului, vitrinele împodobite, listele de cumpărături, Moş Craciunii pe genunchii cărora ne pozam odraslele, îngerii „de Sus” şi de-aici, de pe Pămînt, care-şi fac simţită prezenţa parcă mai mult decît oricînd. Plus că acum este timpul întrebărilor magice: ”Ce-ţi doreşti de la „Moş”?, ”Ce speri săţi aducă anul viitor în viaţă?”

globuletMă gîndesc la 2015 ce bate deja la uşă. Şi nu, nu mai văd 1 an, 12 luni sau 365 zile. Simt cum freamătă pentru mine 525.600 minute pe care îmi doresc să le fac să conteze, să le umplu cu bucurie, speranţe, vise împlinite şi linişte sufletească; să le dau timp pentru a mă juca, bucura şi învăţa alături de fetiţa mea, cu multă iubire şi înţelegere în familia mea canadiană şi românească, cu libertatea de a scrie cărţi şi prietenii pline de adevăr, cu putere să ajut pe alţii şi destulă umilinţă să pot recunoaşte cînd sau dacă voi avea nevoie de ajutor…

Anul acesta, pe lista „Moşului” am şi parfumul preferat, însă cel mai mult îmi doresc să păstrez ceea ce am (sau, poate, chiar să le mai „îmbogăţesc” puţin):

 • O FAMILIE FERICITĂ (în care să strălucim cu toţii de sănătate, iubire, înţelegere şi respect)
 • love is all aroundIUBIRE, MULTĂ IUBIRE (pentru familie, oameni şi animale, pentru trecut şi oamenii pe care i-am întîlnit în viaţa mea, pentru cei cu care mă voi intersecta în viitor, pentru Omul Meu pe care să nu-l îngrădesc şi să nu-l învăţ cum să mă iubească, pentru cei plecaţi din viaţa mea -voit sau nu, pentru colegi şi şefi sîcîitori, pentru gîze, flori, întîmplări care-mi vor zgîlţîi fiinţă din temelii, pentru prieteni buni sau mai puţin buni, pentru întreg Universul…
 • ÎNŢELEPCIUNE (ca să învăţ din lecţiile trecutului, să nu mai repet greşeli şi să iert necondiţionat).
 • MINTE SĂNĂTOASĂ (ca să pot excela în slujba mea, pentru a scrie ceea ce sufletul îmi dictează, pentru a învăţa lucruri noi, pentru a nu mai ţese scenarii sumbre din cuvinte nerostite)
 • UN SPIRIT LUMINOS (pentru a medita şi reflecta, pentru a împărţi ceea ce am cu alţii, pentru a-mi dărui dragostea şi lumina sufletului şi altora, pentru a alege drumuri corecte, chiar dacă nebătătorite uneori; oh, şi un sens al umorului fără dubii sau frici)
 • UN TRUP ARMONIOS (care să-mi fie o carte de vizită sănătoasă şi să mă poarte prin viaţă cu o inimă uşoară şi o confidentă prezentă, dar nu exagerată).

Îmi mai doresc ca toată bunătatea şi frumuseţea lumii să fie împărţită, în mod egal, tuturor şi nimeni să nu simtă că are mai puţin decît îşi doreşte sau îi este necesar. Îmi doresc să fim mai buni, mai blînzi, mai iertători şi cinstiţi unii cu alţii şi să avem capacitatea de a ne iubi necondiţionat. Căci nimic nu doare mai tare decît ne-iubirea de sine, decît lipsa iubirii, în general.

Tu ce îţi doreşti de la „Moş”? Pe lista ta ce stă scris, la loc de frunte?

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

 1. Marina Galea spune:

  CIt de adevarate si pline de inspiratie sint aceste indemnuri!
  Multumesc Roxana pentru toate articolele minunate scrise si pentru cartea ta, care te face sa reflectezi mult dupa ce o inchizi!

Comentează :