Prieteni – pînă la adînci bătrîneți

A friend in need is a friend indeed

Să ai un prieten foarte bun este de cele mai multe ori o binecuvîntare. Dar ca orice lucru foarte bun în viață, și acesta vine la pachet cu unele neplăceri. Dacă ești genul care își petrece timpul doar cu cel/cea mai bun/ă prieten/ă și cu nimeni altcineva, ai grijă la următoarele semne.

Vei uita frumusețea conversațiilor obișnuite

Prietenii cei mai buni au adesea propriul limbaj pe care și-l tot dezvoltă pe parcursul relației lor. Conversațiile obișnuite sunt importante în viața socială pentru că duc la descoperirea altor persoane, chiar dacă diferite, de la care poți învăța și alte lucruri decît de la prietenul/prietena cel/cea mai bun/ă. De asemenea, conversațiile cu ceilalți te ajută să-ți dezvolți abilitățile de bun ascultător, atît de rare în ziua de azi.

Nu mai ai chef de alți prieteni

Dacă-ți imaginezi că tot ce îți trebuie în viață ai găsit deja la prietenul tău, e timpul să faci un pas înapoi. Deși e minunat să ai o rutină cu prietenul de suflet, continuă totuși să te apropii și de alți oameni, să mergi în locuri unde te poți întîlni cu ceilalți și să faci lucruri care nu implică jumătatea ta amicală. Acest lucru te ajută să descoperi alte activități interesante, să te bucuri de lucruri diferite și să nu rămîi blocat/ă pe aceeași frecvență emoțională.

Pui prietenia înaintea dragostei

Prietenii ne cunosc cu bune și rele, ne știu toate bubele și sunt alături de noi în momentele grele din viață. De aceea, avem tendința să le acordăm o atenție deosebită, provenită din recunoștința că nu ne-au lăsat baltă la greu și am avut un umăr de nădejde pe care să ne plîngem necazurile. Este cît se poate de normal acest lucru.
Dar, în același timp, trebuie să știm cum să echilibrăm balanța. Fiecare om din viața noastră este important în felul lui. Cu unii avem relații de rudenie, cu alții de iubire profundă și, evident, avem și prietenii foarte buni, testați în timp și în care avem încredere pînă la cer și înapoi.
Dacă pui prietenia înaintea dragostei, însă, e posibil să rămîi singur/ă toată viața. Faptul că te întîlnești cu cineva, nu înseamnă că-ți abandonezi prietenul. Dimpotrivă, acesta te poate ajuta să identifice cu un ochi obiectiv părțile bune sau cele rele ale noii tale cuceriri.
Dar dacă nu faci loc în viața ta pentru puțin romantism sau pentru construirea unei familii, s-ar putea să rămîi cu prietenul tău toată viața și să vă reproșați la un moment dat că ați stat în calea fericirii unuia sau a altuia.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :