Tineri de pretutindeni – un proiect educațional de succes

w1Nu există cursuri speciale despre cum să-nveți să fii un bun prieten și care sunt calitățile pe care ar putea să le aibă un prieten ideal. De obicei, ne învață mai puțin școala și mai mult viața cum să-i alegem pe tovarășii noștri de drum, de proiecte sau de pierdere a timpului liber.  Învățăm din mers, uneori hazardul ne scoate în cale o companie de câteva ore sau câteva zile care lasă o impresie atât de puternică asupra existenței noastre încât decidem să căutăm prezența acelei persoane și în alte împrejurări. Și care o fi secretul acelor oameni care rămân prieteni pentru toată viața?

Ei bine, a 22-a ediție a emisiunii “Școala după școală” va avea ca subiect general de dezbatere – prietenia. De ce este ea atât de importantă în experiența de viață a fiecărui om și de ce se spune că un om fără prieteni este un om cu adevărat trist?

w4Vor fi prezentați actorii principali ai proiectului internațional „Tineri de pretutindeni” care s-a derulat la Constanța, în perioada 27 februarie 2015 – 4 martie 2015, în cadrul căruia au participat 30 de tineri din două țări partenere (Romania – Italia), 15 de la instituția inițiatoare și 15 din diferite instituții școlare din Constanța.

Partenerii acestui proiect internațional sunt Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico ONLUS UWC Adriatic, din Duino, Italia (reprezentat de director dr. Michael Price și coordonator de proiect profesor Stteven Siblesz) și ISJ Constanța, reprezentat de Inspector Școlar General prof.dr. Răducu Popescu și coordonator proiect, prof. psiholog Ghițoiu Daniela. Proiectul s-a derulat după un grafic al activităților și a reușit să aducă împreună experiența și cultura mai multor țări de pe mapamond.

DSC_0160Tinerii care au vizitat România au fost din India, Bahams, Singapore, Rusia, Israel, Austria, Brazilia, Irak, Norvegia, Croația, Irlanda, Insulele Cayman și Australia. Aceștia au fost găzduiți în casele prietenilor lor din Constanța și au participat activ la proiectul desfășurat cu elevii Școlii 18, Jean Bart din Constanța. De la ședințele de socializare până la jocurile de cunoaștere cu oaspeții și gazdele, de la jocurile pentru copii orfani până la workshop-uri de creatie / la Don Bosco – un centru pentru copii orfani cu standarde joase de trai, de la partide de scoach, la seri tradiționale și activități la sediul organizației TEAM (Together Everyone Achieves More).

Ce legătură există între prietenie și vizitele prin muzee, plimbările pe faleză, vizitarea Cazinoului din Constanța și activitățile sportive gen „Crosul gogoșilor” sau conferința cu 200 de liceeni din fiecare liceu din Constanța, veți afla vineri, 13 martie, la emisiunea „Școala după școală”, începând cu ora 18.00. Invitate în platou prof. psiholog Daniela Ghițoiu, președinte Together Everyone Achieves More și Cristiana Sava, elevă clasa a X-a la liceul George Călinescu. Puteți intra în direct la nr. de telefon 0241 760 207, în tarif normal.

Emisiunea poate fi urmărită online pe www.tvlitoral.ro și în reluare sâmbătă dimineața la ora 8.00.

Zully Mustafa

După ce am lucrat în presă vreo 20 ani, dar și ca învățătoare și profă de franceză și engleză timp de 7 ani, m-am dedicat din 2007 exclusiv scrisului și călătoriilor. Primul roman a fost “Strugurii s-au copt în lipsa ei”. Au urmat “Nopți orientale” și ”Al treilea călător”. Plus altele pentru copii. În prezent, călătoresc des, traduc filme turcești și-mi pregătesc următoarele romane. Din cînd în cînd, mai scriu și pe aici. Dacă ai de gînd să comentezi, fă-o civilizat și doar dacă ai ceva de spus. Dacă nu, așteaptă-te la un răspuns pe măsură și ia viteză.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :