Predestination

poster212x312Un film ca o șaorma cu de toate. Una bună, de la Dristor. Acțiune, Timetraveling, iubire, tragedie, grotesc, răsturnări de situație cu mult suspans, filozofie de viață.

Aparent este povestea unui agent temporal care umblă prin ani să salveze lumea de criminali periculoși. Doar aparent. În plan paralel, avem mai multe povești în ramă care se țes separat și simultan, ca drumurile unor oameni care îți apar uneori în viață fără să știi de unde, pentru cât timp și de ce. Hazardul aduce laolaltă toate aceste povești ca într-un puzzle care te ține cu sufletul la gură până la ultima piesă. Abia aceasta piesă îți dezvăluie adevărul.

Adevărul despre oameni aflați în fața celor mai dure experiențe.

Adevărul care te învață să nu tragi concluzii pripite înainte să afli întreaga poveste.

Adevărul care nu răspunde la nici o întrebare, dar te întoarce către tine. Finalul este așadar, o oglindă în care personajul  principal se privește și o faci odată cu el. O lecție despre fatalitate, destin și multe de ce-uri.

2013_04_12-Predestination_0243În rezumat, eroul nostru, agent temporal/barman se plimbă înainte și înapoi prin timp, din anii ’40 încoace, crezând în ceea ce face până când, îi servește ceva tare de băut unui tip ciudat și îl lasă să se spovedească preț de aproape tot filmul. Povestea omului (pe care îl bănuiești de la început de lucruri necurate), neobișnuită ce-i drept, este una șocantă dar înduioșătoare chiar și pentru mințile cele mai pline de prejudecăți. Până la un timp a fost femeie, iar circumstanțe nefavorabile îl vor transforma în bărbat (ca tot se poartă). Ce se întâmplă în sufletul lui/ei, devine cheia întregului film. Poți, probabil, să-l revezi după un timp și să îi cauți noi înțelesuri.

Noi îl premiem cu 10 pentru scenariu imagine și regie. Ethan Hawke este un bun ingredient, dar este doar un pretext pentru tânără Sarah Snook care face un rol de excepție. Aceasta va fi recompensată favorabil de către critică și public.

Filmul se bazează pe povestea legendei sci fi Robert Heinlein All You Zombies și va fi reprodusă aproape fără abateri pe ecran.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :