Porţia de sex cu suflete pereche

eatAlegere sau zestre genetică, boală sau modă, începută din iubire sau din decepţia că n-au găsit în sexul opus ceea ce căutau, damnată de creştini, de conservatori, de familişti, de politicieni, de auto-declaraţii oameni normali, privită ca un joc porno, începută din plictiseală, ostentativă etc., nu mai contează.

Şi, în plus faţă de toate acestea, cele două personaje sînt femei. Acelea despre care se spune că sînt curve dacă au avut mai mulţi iubiţi de-a lungul vieţii sau nebune dacă au ales să rămînă nemăritate, proaste, dacă au ales să rămînă într-o căsnicie nefericită, dar nestatornice dacă au avut curajul să divorţeze. Cele două femei, frumoase şi de carieră, au satisfăcut cerinţa socială de a fi la casa lor, numai că au ales să fie una cu cealaltă, legal din 2008, cu încă patru ani de relaţie înainte.

Unele studii spun că dragostea durează doi ani, altele sunt mai indulgente şi îi dau o şansă de trei ani. Nu cred în cifre şi predicţii şi nici în limitările sociale asupra iubirii.

o portie de rossiPorţia de Rossi şi Ellen DeGeneres, despre ele este vorba, îmi inspiră tandreţe, delicateţe, implicare, statornicie, o iubire ca a lupilor care îşi păstrează partenerul ales tot restul vieţii. Sau ca a lebedelor care nu mai pot trăi fără sufletul lor pereche.

Este sufletul pereche un mit?

Da, e un mit dacă îl încadrezi în anumite tipare, dacă iubirea ta e programată de societate, de părinţi, de telenovele.

S-au spus multe despre sufletele pereche şi majoritatea tind spre misticism sau infantilitate. Din amalgamul de teorii despre sufletele predestinate, cred că fără acestea nici măcar cele nepereche nu ar trebui să încerce o relaţie: acceptarea şi susţinerea viselor partenerului, încurajarea acestuia, ajutorul şi implicarea, încercarea permanentă de a-i aduce zîmbetul pe buze. Este acea persoană care te ajută să creşti şi lîngă care ai acel sentiment de acasă.

Ceea ce NU trebuie să faci, chiar dacă eşti convins că ţi-ai găsit sufletul pereche:

– să nu rămîi prins în capcana unei relaţii abuzive, manipulative, indiferent cît de mult îţi doreşti să păstrezi acea fiinţă lîngă tine

– să nu aştepţi de la el ceea ce tu nu poţi da şi, cu atît mai puţin, perfecţiune

Nu ţi-am dat prea multe indicii despre cum să-ţi recunoşti sufletul pereche şi asta pentru că, dacă va apărea, vei şti.

room in romeRevenind la povestea cu care am început, şi despre relaţiile homosexuale sunt prea multe de spus, ca să poată fi cuprins într-un articol. Cert este că, în ciuda sau poate tocmai datorită criticilor şi scepticismului, acestea au dat dovadă de o stabilitate şi un angajament mai mare decît în cazul relaţiilor heterosexuale. Aş vrea să cred că, în cazul lor, nu e atît orientare sexuală diferită, cît iubire, indiferent de forma pe care o ia, de vîrstă, de sex, distanţă, situaţie materială, poziţie socială şi alte criterii-tipare.

“Room în Rome” sau niciodată să nu spunem niciodată

Dacă vă întrebaţi cum am ajuns, din atîtea poveşti de iubire, la cea dintre două femei, uitaţi-vă la „Room în Rome” (culmea, recomandat de o prietenă). Acţiunea e statică, dar iubirea e mistuitoare, unul din personaje e o lesbiană nativă, iar cealaltă este, în mare parte din film, în negare. Nu spun să încerci o relaţie cu o persoană de acelaşi sex, ci să nu te laşi prins într-o convingere limitativă de tipul “niciodată” (atîta timp cît nu îţi încalcă valorile). Să critici o relaţie pe care nu ai trăit-o este ca şi atunci cînd cei care n-au copii îi mustră pe părinţii ale căror odrasle fumează pentru ca apoi, după ce devin părinţi, să-şi prindă copiii cu ţigara aprinsă după uşă.

De asemenea, ai putea dori...

7 răspunsuri

  1. Lio spune:

    Ai incercat sa vezi cum este cu compatibilitatea aurelor, tu cu tine compatibilitate 100%, scazand de aici gasesti…aura pereche…

  2. Lio spune:

    Nu te baza pe mine, ti-am dat un indicator, urmeaza-l…

  3. Zully Mustafa spune:

    continuati, va rugam… 😀

Comentează :