Ploșnițele s-au dublat. Cu Dzeu înainte

România n-a dus niciodată lipsă de ”ploșnițe”. Deși poporul e sătul de ele și vrea să le diminueze, nush cum dreacu se face că ele apar după fiecare scrutin din ce în ce mai multe, mai nesătule și mai dornice să sugă din sângele amărâților.

Românul de rând nu este deloc interesat de legile care fac posibilă apariția unui număr și mai mare de parlamentari, după ce și-a exprimat de câteva ori dreptul de a cere diminuarea lor. Ca de obicei, dorințele cetățenilor n-au fost luate în considerare, atât timp cât și aceștia au stat cu gurile căscate și au pus iar botul la minciunile electorale sau la sacoșile/gălețile/pungile pline cu zăhăr/ulei/piper. Gândirea pe termen scurt a românului a devenit un fapt real.

Imaginile derulate la nesfârșit cu băbuțe sculate de pe patul morții care au votat pentru îmbuibații din parlament au făcut înconjurul buletinelor de știri. Electoratul +60 s-a îngrămădit la urne ca să ofere tinerilor, care au stat acasă, un viitor. Ce înseamnă viitorul acesta pentru o persoană care strânge bani la ciorap pentru înmormântare e un mister. În urma acestui exces de zel bătrînesc ne-am trezit cu 118 parlamentari în plus, cînd ar fi trebuit să fie în minus. Votul bătrâneilor a lovit din nou. Votul tinerilor încă-l mai așteptăm, poate la alegerile viitoare, dac-o mai rămâne ceva din țara asta.

Șoferul-parlamentar

Printre parlamentarii nepoftiți avem și un șofer care se laudă că a cheltuit doar 200 de euro pe toată campania electorală, cei mai mulți dintre ei s-au dus pe benzină. Cică Dzeu l-a ajutat să prindă un fotoliu de senator în Parlament. Dzeu și Maica Precista. Exact ce ne trebuia, un alt fan credincios. Partea bună e că probabil ăsta n-o să aibă nevoie de șofer să-l ducă încolo și încoace.  Cu Dzeu înainte.

Prima măsură de după alegeri. Taxe majorate.

Viteza cu care se mișcă Guvernul după ce și-a văzut sacii în căruță o putem înțelege numai prin prisma premierului-iubitor de raliuri. Nici nu s-au spălat bine paharele de șampanie care au anunțat victoria Usl-așilor că deja au luat măsuri de majorare a taxelor locale pe case, terenuri și mașini, semn că foamea e mare și vistieria goală. Ce-o mai fi de-aici înainte, Dzeu cu mila.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :