Pînă la adînci bătrîneţi sau pînă la următorul flirt?

leaga-ma bine

Încredere, neîncredere, dorinţa de a fi iubit, dar nu şi de a iubi indiferent de orice. Schimb de parteneri, sex în trei, o altă femeie la orizont, orgoliu nemîngîiat, gelozie, posesivitate, tot atîtea probleme care blochează, încătuşează şi fac majoratatea relaţiilor să eşueze lamentabil. Indiferent de direcţia în care acestea par să se îndrepte. Căsătorie sau divorţ. Adevăr sau minciună. Pînă la adînci bătrîneţi sau pînă la următorul flirt. Cîte probleme, atîtea resentimente. Cîtă dragoste, atît de puţină libertate…

Pe urmă stricăm tot. Pe urmă ne chinuim să uităm ca să ne minţim că ne va fi bine.

Şi uităm că celălalt are nevoie de libertate, că are nevoie să-şitrăiască viaţa, că e firesc să vrea să fie copleşit de admiraţie, că are nevoie să i se scurgă ochii lent, lejer, de-a lungul coapselor altei femei, că are nevoie de comparaţii, că are nevoie tot timpul de alte raportări ca să se poată întoarce acolo unde-i este mai bine. Sau să plece mai departe.

Cine vorbeşte de fidelitate acum, în zilele acestea cînd poţi înşela atît de simplu de la o fereastră de mess pînă imediat uşa pe care ai deschis-o şi ai păşit în altă lume în afara căsniciei, ca să nu mai vorbim de blogosferă şi facebook, cine vrea această fidelitate cu orice preţ, trebuie să fie nebun/ă. Ori dacă nu este, va deveni tot încercînd să prindă pe cineva în sfîntul sentiment al iubirii, la pachet cu monogamia.

Un om cu cît va fi nevoit să mintă mai mult, cu atît va deveni mai credibil şi expert în minciuni. În timp ce tu te vei ţine mîndră şi plină de prejudecăţi în continuare. Bărbatul care înşeală nu înseamnă că nu te mai iubeşte. Uneori după ce te înşeală te va iubi mai mult. Dacă ai noroc. Aşa cum femeia care înşeală nu înseamnă ca e uşoară, ci că a înţeles că sexul uneori e doar sex, iar dragostea o cu totul altă poveste. Cu Albecazăpezi pure şi băftoase şi cu feţifrumoşi care întîlneau în drumurile lor numai căprioare, gheonoaie sau alte babe vrăjitoare.

sfircNu prea mai sînt căprioare prin păduri, iar vrăjitoarele au mutre de îngeri acum. Nu ştiu dacă ăsta e un răspuns valabil pentru rîndurile de mai sus. Pot doar să spun că „o relaţie serioasă cu finalitate” e moartea căprioarei. Că numai protagoniştii de la “Trădaţi în dragoste” sau „Din dragoste” (cum se numea emisiunea aia de-acum cîţiva ani, cu caravana aia care semănă cu o maşină de îngheţată) aleargă să-şi expună în public acel: „uite ce mi-ai făcut, boule”! Alergatul după „stai să-ţi arăt că eu sînt mai deştept şi te-am prins că mă înşeli” nu te face nici mai fericit, nici mai iubit. Eventual, te umileşte ca individ.

Dar decît să-ţi ratezi clipele de fericire şi să te blochezi pe frecvenţa testelor şi a neîncrederii mai bine faci ceva constructiv sau un gest incredibil, ieşit din comun, şi-l laşi mască pe cel pe care-l iubeşti. Şi-atunci, cine ştie, poate ai noroc să nu mai plece atît de des de lîngă tine. Poate ai norocul să alerge mai repede către tine. Cu flori, cu dorinţe, cu doruri, cu tot sufletul…

Şi poate că asta e dragostea. Să fie mereu acolo unde nici măcar n-o aştepţi.

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

 1. Anca spune:

  Felicitari pt competentele tale !
  Totusi ai nevoie sa deschizi o carte de gramatica a limbii romane si sa studiezi un pic si ortografia …… , s-a trecut mai demult la scrierea cu ‘a’ din ‘a’ !!!! Si ‘sunt’, nu ‘sint’…..
  Legat de ce transmiti prin ceea ce scrii, nu e tocmai Binele (denumirea ‘mala’ induce o vibratie negativa… pe blog, dar poate si in viata ta, in relatii, cariera, sanatate ….. ); reiese ca tu insati nu ai trait Iubirea adevarata, nu ai dat, nu ai primit….caci nu ai intalnit pereche ta pe drumul tau inca….ne vorbesti despre sufletul tau ranit intr-un mod zeflemitor uneori; despre atatea experiente ale egoului, dar despre nimic profund, care sa aiba de-a face cu cine suntem noi cu adevarat….. Dar poti sa fii salvata, vindecata dk te intorci spre divinitatea launtrica cu smerenie, cerandu-ti iertare si acordand iertare si rugandu-te pentru indrumare si ordine divina in tine si in jur ! Caci esti responsabila pt. ce scrii si dai mai departe pt. a fi citit. De mediocritate si flecareli sterile suntem satui cu totii ! Iti doresc ca Binele sa razbata din scrierile tale, la fel mesajul bun si tonic !

 2. Zully Mustafa spune:

  legat de comentariul dvs. este bine ca atunci cind va exprimati unui interlocutor necunoscut s-o faceti cu respect, nu cred ca e cazul sa ne tragem de sireturi cit n-am baut pina acum nici macar o cafea. este evident ca nu aveti vreo legatura cu domeniul editorial ca sa va permiteti sa dati sfaturi lingvistice, de ortografie si de punctuatie. pentru ca daca ati fi avut, ar fi trebuit sa stiti ca fiecare publicatie, fie ea chiar si online, are o politica editoriala, iar in aceasta politica editoriala intra si regulile de ortografie pe care le accepta sau nu. noi, cei care scriem in mala hierba, nu folosim â în interiorul cuvîntului fiindca asa am decis, cel puțin pînă în 2014 cînd ne-am răzgîndit. o putem face din nou, nu va convine, e problema dvs. nu vreți să trimiteți niște mailuri și redactorilor-șefi de la evenimentul zilei, de la adevarul sau de la fhm și de la cîteva – destule – edituri care există pe piața românească și-și publică lucrările, cărțile, scriind cu î în interiorul cuvîntului, edituri mari ca rao, humanitas etc? eventual scrieți-le și să-și schimbe numele publicațiilor pentru că nu dormiți bine din cauza numelor pe care le au. nu scriem nici cu „nicio” si „niciun” legat pentru ca ni se pare o tîmpenie. asa cum este de altfel întreg comentariul dvs. de femeie educată și plină de intenții bune spuse pe un ton răutăcios. ca să vă luminez puțin, acest articol este scris în 2008, a apărut în revista FHM și a fost republicat în iunie 2014 pe mala hierba. probabil că va mai fi republicat în alte părți. nu vi se pare că cel/cea care a scris articolul – adică eu – știe mai bine ce-are de făcut în privința lui/ei? mă simt îngăduitoare în seara aceasta, m-ați prins chiar cu ceva timp liber, copilul meu s-a culcat mai devreme decît de obicei și-mi permit să-mi pierd ceva vreme pe-aici, mă ”spiritualizez” cu cititorii aterizați din greșeală pe mala thing, și iată ce mare secret vă dezvălui acum, să nu ziceți că nu vă și culturalizăm cu revista noastră. de obicei, atunci cînd se pune numele unei reviste, există o echipă în spate care face un proiect și care știe ce-și dorește pe viitor și unde vrea să ajungă, așa că un muritor de rînd nu prea are ce sfaturi să ne dea în privința asta. dar vă dau eu un sfat, această revistă nu este pentru falși spiritualizați ca dvs și nu aveți ce căuta aici, nu prea cred că vă ajută nici IQ-ul ca să pricepeți mesajele celor care scriu aici, așa că după acest răspuns al meu, n-aveâți decît să vaya con dios pe reviste spirituale cu mult zen sau să studiați arta feng shuiului, v-ar prinde mult mai bine.

  cît despre celelalte smerenii și psihanalize, treceți mai întîi prin niște facultăți de psihologie, și pe urmă, dacă voi avea nevoie de ajutor, o să vi-l cer.

  acestea fiind zise, stați departe de mala-hierba pînă nu deveniți fan, doamne ferește!

Comentează :