Pască Cheese Cake

         Deoarece nici nu am găsit drojdie, dar nici nu-mi place foarte tare aluatul ca de cozonac, am făcut o combinație, de aici denumirea un pic confuzantă (dar amuzantă).

 
Timp de pregătire: 30 min
Timp de preparare: 60 de minute, plus 3-4 ore la frigider
Pentru 12 porții
 
Ingrediente
 
Aluat fraged:
250 g făină
4 linguri zahăr
150 g unt
1 gălbenuș de ou
 
Umplutură:
700 g brânză de vaci (mult mai compactă decât cottage cheese-ul folosit de mine)
300 g zahăr
8 ouă
200 g smântână
3 linguri făină
1 bețișor vanilie sau 4 plicuri zahăr vanilat (după gustul fiecăruia)
100 g stafide
esență de rom (după gust)
puțină coajă de lămâie
 
           Aluatul fraged se face ușor, dar cu grijă. Pe masă punem făina, într-o moviliță. În mijloc facem o gaură și punem zahărul, gălbenușul de ou și untul și amestecăm ușor, dintr-o parte în alta, până începe să se omogenizeze. La final trebuie să fie compact și mai degrabă sfărâmicios decât elastic. Faceți o bilă din el, înveliți în folie de plastic și băgați la rece pentru minim o oră.
 
          Între timp amestecați într-un castron mare, rând pe rând, brânza de vaci scursă de zeamă, zahărul, vanilia (sau zahărul vanilat), gălbenușurile de ou, smântâna, făina, stafidele, romul și coaja de lămâie. Separat se bat albușurile spume și se adaugă la final celorlalte ingredient.
         După ce îl scoateți din frigider, aluatul se întinde puțin câte puțin (v-am spus, nu e elastic, se poate fărâmița ușor), apoi îl puneți într-o formă rotundă unsă bine cu unt. Dacă vă e teamă că se va lipi totuși, folosiți hârtie de copt peste unt, apoi aluatul. Se toarnă și compoziția și se bagă la cuptor încălzit în prealabil (temperatură medie) pentru o oră. Nu vă speriați dacă la suprafață se va maroni, e normal. Puteți testa centrul cu o scobitoare să nu fie prea crud, dar oricum va fi mai moale.
După ce ați oprit focul, lăsați să se răcească destul cât să poată fi bagată la frigider, unde va sta cel puțin 3 ore. Un pic de zahăr pudră și e gata de servit.
 

Say Cheeeeeese!
 
🙂 Mala Hierba recomandă :

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :